Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo prinieslo prvé kolo extraligy

22. ročník slovenskej najvyššej súťaže už má úvod za sebou. Tretíkrát bez Slovana Bratislava, ale inak s klasickou zostavou. Naplnilo prvé súťažné kolo očakávania?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvod priniesol dva šlágre kola: Trenčín - Košice a Poprad - Nitra. Z nich však jednoznačne väčšiu pozornosť pútal prvý menovaný. Dukla už dávnejšie nepripomína majstrovský tím spred rokov, tentokrát však tribúny doslova žili hokejom a pripravili svojmu tímu pekný štart do novej sezóny. A to aj zásluhou aktivity Richarda Lintnera a účasti Mariána Hossu, ktorý sa úspešne pokúsil o najkurióznejší gól svojej kariéry. Domácemu tímu to nakoniec nevyšlo, ale proti majstrovi si hanbu rozhodne neurobil. Ak Trenčania budú takto pokračovať naďalej, umiestnenie z predošlej sezóny môžu len vylepšiť.

Popradčania prežívajú vydarený úvod. Proti Nitre sa najmä spočiatku prezentovali nátlakovou hrou a nakoniec brali 2 body po výhre v predĺžení. Domáci gólman Kostúr dokonale vygumoval nitrianskych strelcov a za svoj chrbát nepustil ani gól. Nitra však herne nesklamala a očakáva sa, že aj túto sezónu bude mieriť vysoko. Len to chce presnejšiu koncovku.

Zápas Žiliny so Skalicou priniesol skôr rozháraný hokej. Domácim nemožno uprieť snahu, body ale brali hostia. Všeobecne sa predpokladá, že oba tímy budú okupovať spodné priečky. U Skalice, ktorá disponuje mladým kádrom, to platí obzvlášť, aj preto sú pre nich 3 body na úvod mimoriadne dôležité. Preč sú časy Žigmunda Pálffyho...

Čiernym koňom sezóny naopak môže byť Martin. Káder po rokoch pôsobí konsolidovaným dojmom a minimálne štvrťfinále by mal uhrať bezproblémovo. Oproti minulým rokom je to príjemná zmena. Opačnú situáciu prežíval ich súper v prvom kole, Piešťany. Martinčania zo seba striasli počiatočnú nervozitu a potvrdili úlohu favorita, aj keď až v úplnom závere. Piešťanom slúži ku cti, že hrýzli až do úplného záveru a domácich definitívne upokojil až gól do prázdnej brány.

Na úplný záver sme si nechali zápas Zvolena proti Banskej Bystrici. Hostia sa v prvej tretine dostali do trojgólového vedenia, to im ale nevydržalo a domáci zápas otočili. Bohužiaľ, pozornosť sa v konečnom dôsledku upierala skôr na jeho dohru. Zápas totiž musel byť kvôli incidentu s pyrotechnikou prerušený a do jeho skončenia pritom ostávalo len 87 sekúnd. Je otázne, aká bude dohra za zeleným stolom, usporiadateľská služba to úplne nezvládla a ktovie či to nakoniec nebude stáť Zvolen plný bodový zisk. Ten by si to za predvedený výkon asi nezaslúžil, ale ani Barani nepôsobili odovzdaným dojmom. S oboma tímami bude asi potrebné počítať a Zvolenčania sa po minulosezónnej nevydarenej obhajobe budú chcieť vrátiť na vyššie priečky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články