Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 hráčov, ktorí v minulej sezóne pôsobili v Tipsport lige, no ešte nemajú nový klub

BRATISLAVA - Vybrali sme päť hráčov, ktorí v poslednej sezóne zanechali v Tipsport lige výraznú stopu, no klub v sezóne 2019/20 stále nemajú.
Zdroj: 32260
Zdieľajte:

Petr Kafka

29-ročný český útočník má za sebou druhú sezónu v Košiciach. Počas základnej časti síce získal slušných 44 bodov, lenže v play-off nastúpil iba raz a nebodoval. Na Slovensku pritom mal iba jeden lepší ročník a to 2014/15, kedy získal ako hráč Banskej Bystrice aj s vyraďovacou časťou 67 bodov. Odchovanec Sparty Praha doposiaľ nepôsobil inde ako v rodnej krajine a u nás.

Pozrite si aj

VIDEO Šatan otvorene o svojich plánoch na čele SZĽH, Slovane, trénerovi reprezentácie aj Chárovi

Andrej Šťastný

Hovorí sa o tom, že čaká na ponuky z Česka. 28-ročný zväčša center bol až do konca sezóny 2017/18 jediným hráčom Slovana Bratislava, ktorý bol v tíme od jeho vstupu do KHL. Minulý ročník však strávil v HC ´05 iClinic Banská Bystrica, kde zdvihol nad hlavu majstrovský titul. Nazbieral 22 bodov, avšak góly a asistencie neboli v tíme Dana Cemana jeho prvoradou úlohou.

Marek Uram

Začiatkom septembra oslávi majster sveta z roku 2002 už 45 rokov. Uram sa stále nerozhodol, či kariéru ešte okrášli o jednu sezónu, alebo korčule zavesí na klinec. Ak ostane, bude to len v rodnom a materskom Liptovskom Mikuláši. Tam odohral posledné štyri sezóny. V minulej získal 27 bodov (13+14), čo je v jeho veku skvelé číslo.

Mackenzie Skapski

Kanadský brankár mal pred rokom ponuku od Banskej Bystrice. Zažiadal si viac peňazí a tie mu dal len HKM Zvolen. Jeho čísla neboli zlé. V základnej časti mal Skapski priemer 2,13 inkasovaného gólu na zápas a percentuálnu úspešnosť zákrokov na hranici 92,8%. V play-off to bolo ešte lepšie (1,67 a 93,2%), lenže vypadnutiu v semifinále nezabránil. Zvolen vymenil všetkých zámorských legionárov. Dotklo sa to teda aj gólmana s dvomi štartami za New York Rangers v NHL.

Prečítajte si aj

Banskobystričania sa tešia na Ligu majstrov, Slovák sa rozhodoval sám

Graeme McCormack

Našu päticu uzatvára kanadský obranca naposledy hrajúci za Nitru. Tím spod Zoboru nemal počas minulej sezóny produktívnejšieho obrancu, v celej lige bola lepšia len trojica Ben Marshall, Davis Vandane a Jesse Dudás. 35-bodový McCormack, ktorý ďalších osem bodov pridal v play-off pri ceste do finále, síce po sezóne v rozhovore pre náš portál hovoril, že chce ostať a jedná o novej zmluve, no "Corgoni" už majú sedem legionárov a bývalý hráč nórskeho Sarpsborgu či francúzskeho Gapu ostáva bez novej zmluvy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články