Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčín už nechce rozoberať, v Krakove to nebude jednoduché

POPRAD - Prvý zápas na Tatranskom pohári majú aj hráči poľského klubu z Krakova. Vstupná previerka nedopadla dobre a museli skloniť hlavu po nešťastnej prehre 2:3. Najlepším hráčom stretnutia bol 31-ročný slovenský útočník Ondrej Mikula, ktorý prestúpil z Tipsport ligy do Ekstraklasy.
Zdroj: 32254
Zdieľajte:

V druhej minúte vás schladil Kyle Beach gólom takmer z celého klziska.

"Tento gól som nevidel, pretože som striedal. Bohužiaľ, v hokeji sa dejú aj také veci. Bolo to však na začiatku zápasu a mali sme veľmi veľa času na nápravu. V druhej tretine už prišiel menší progres a výsledkom toho bolo vyrovnanie na 2:2 aj s mojim rukopisom. Hnevá nás rozhodujúci gól, pretože súper úplne poľahky skóroval a rozhodol."

Kritický okamih súboja?

"Je to stále príprava, ale toto si v lige nemôžeme dovoliť, pretože nás to bude zrážať na kolená. Následne sme veľmi chceli, ale nešlo to."

Prečítajte si aj

Miškovec po obrovskej dráme porazil Krakov, výhru režíroval Kanaďan

Poskytli ste trénerovi informácie o Miškovci, nakoľko ste ho poznali z uplynulej sezóny?

"Nebavili sme sa o tom. Vždy sa sústredím na svoju prácu, ktorou je hrať hokej. Tréner sa nič nepýtal a ja som v tomto nebol iniciatívny."

Sobota je nový deň a s ňou príde nový súper - HC Košice. Máte ich zmapované?

"Ide o jeden z najlepších klubov na Slovensku. Je to pre nás dobrá konfrontácia, aby sme si zahrali proti takým silným súperom. Pôjdeme si oddýchnuť a verím, že víkend odštartujeme úspechom."

Trenčianska misia bola naplnená, alebo ste sa stali obeťou letných čistiek?

"Už to nechcem rozoberať. Plánoval som v Trenčíne potiahnuť ešte rok, ale vedenie klubu malo inú predstavu. S celým prostredím som sa rozlúčil v dobrom a beriem to ako súčasť kariéry."

Prečítajte si aj

Skalica neustála kanonádu v tretej tretine, Martin sa natrápil, Trnava šokovala Považie

Kam ste ešte mohli zamieriť po odchode z Dukly?

"Boli možnosti, ale nechcel som ďaleko cestovať. Voľba nakoniec padla na Krakov a mám to relatívne blízko. Poľskú ligu som nikdy nehral, ale podľa slov spoluhráčov, išla úrovňou hore. Počet legionárov je neobmedzený. Čakám, že to nebude nič jednoduché."

V šatni ste našli duo bývalých popradských hráčov Aleš Ježek a Miloslav Jáchym. Uľahčili aklimatizovanie v novom prostredí?

"Sú to skvelí chalani. Krakov je obrovské mesto. Teraz mi pomáhajú a musím im za to poďakovať. Verím, že si budeme pomáhať na ľade aj mimo neho. Vtedy vznikne pohoda."

Prečítajte si aj

VIDEO V Košiciach sa tri roky robil hokej zle, noví hráči to prišli zmeniť a nasýtiť náročného fanúšika
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články