Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Takých fanúšikov ako vo Vsetíne ešte nezažil, teraz chce dostať Nové Zámky do play-off

NOVÉ ZÁMKY - Skúsený obranca Peter Mikuš sa po roku v českom Vsetíne vrátil späť na Slovensko. Posilnil HC Nové Zámky, ktoré chce vidieť v play-off.
Zdroj: 32233
Zdieľajte:

34-ročný bek bude patriť v tíme Milana Jančušku medzi to najskúsenejšie: "Všade berú mladých, v každom mužstve som jeden z najstarších, už s tým teda skúsenosť mám. Nie je to pre mňa nič nové. S mladými je to trend. Nás starších je menej," smeje sa rodák z Trenčína v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Slovan hlási veľkú posilu do ofenzívy, po ročnej pauze prichádza dlhoročný reprezentant

Novozámčania nezačali prípravu dobre. Postupne prehrali štyri stretnutia, naposledy však porazili Mulhouse. Francúzsku súperovi strelili deväť gólov: "Prvé tri útoky a obrany by mali ostať. Nejaké zmeny určite ešte budú, ale výrazne by sa to nemalo rozhodiť," myslí si Mikuš. Ten sa pre pôsobenie na južnom Slovensku rozhodol okamžite: "Mal som aj iné ponuky, konkrétna prišla z Nových Zámkov, takže som sa rýchlo rozhodol, aby som mal pokoj ja aj rodina. Máme to navyše blízko domu."

Tímový cieľ do sezóny 2019/20 znie jasne: "Základ je dostať sa do play-off. Tam je možné všetko," tvrdí Peter Mikuš. Nekritizuje nový model, ktorý v neskoršej fáze ročníka rozdelí ligu na dve časti: "V prvom rade sa nevypadáva, preto na tímy nebude taký tlak. Možno sa bude hrať lepšie. Hlavným cieľom však je dostať sa do play-off," hovorí odchovanec Dukly Trenčín a držiteľ majstrovského titulu s Košicami.

Prečítajte si aj

K starším hráčom budem patriť určite, smeje sa Stupka. Situácia Žiliny ho mrzí

Mikuš má za sebou sezónu v druhej najvyššej českej lige. Pôsobenie vo VHK Vsetín si pochvaľuje: "Na klub nemôžem povedať nič zlé. Tam bolo všetko super. Organizačne aj hokejovo. Takých fanúšikov som asi ani nezažil. Na prípravu chodilo štyritisíc ľudí," opisuje.

Svoj už bývalý klub by rád videl opäť medzi elitou: "Chýba tam Extraliga. Verím, že to dotiahnu," dúfa. Kvalitná je však aj nižšia súťaž: "Ťažko sa to porovnáva s Tipsport ligou. Druhá najvyššia česká liga však má vysokú úroveň. Prvých šesť alebo sedem mužstiev je silných. Tímy ako Kladno, České Budejovice, Ostrava, Prostejov alebo Vsetín sú veľmi dobré. Hrá sa rýchly hokej. Je tam veľa mladých, ktorí bojujú o miesto vo vyššej súťaži, keďže veľa tímov je farmami klubov v Extralige," dodáva Peter Mikuš pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články