Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Higgs bude po odchode z Banskej Bystrice hrávať v Južnej Kórei

INCHEON - Novým klubom kanadského útočníka Brocka Higgsa sa stal kórejský účastník Ázijskej ligy Daemyung Killer Whales.
Zdroj: 31564
Zdieľajte:

Klub funguje od roku 2016 a v minulej sezóne sa premiérovo dostal do play-off, kde ale vypadol v semifinále. Za celok z mesta Incheon nastupoval aj bývalý útočník Slovana Matt Murley či ďalší zámorskí hráči ako Michael Swift, Brett Parnham, Simon Denis, Taylor Weiman, Ryan Caldwell alebo Adam Estoclet, no aj známe ruské mená Denis Kuľjaš či Alexander Frolov.

Prečítajte si aj

Barani majú nového kapitána, McMurtry skončil, na CHL príde Sloboda

Brock Higgs odohral ročník 2018/19 za HC ´05 iClinic Banská Bystrica. V základnej časti získal 59 kanadských bodov (24+35), pričom odohral len 42 duelov, v play-off pridal ďalších desať bodov v jedenástich stretnutiach a tešil sa zo svojho druhého slovenského titulu. Ten prvý vyhral tiež v drese s baranom na hrudi v roku 2017.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica ani Zvolen nesúhlasia s rozpisom, HKM začal konať

27-ročný center si počas kariéry zahral za Graz 99ers nadnárodnú EBEL-ku, pôsobil v druholigovom švajčiarskom tíme HC La Chaux-de-Fonds. V zámorí nastupoval za RPI (Rensselaer Polytech. Inst.) v NCAA, neskôr hlavne v ECHL, kde bol súčasťou klubov Reading Royals, South Carolina Stingrays, Gwinnett Gladiators a Atlanta Gladiators. V AHL obliekol dresy Worcesteru Sharks, San Antonia Rampage i Providence Bruins.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články