Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sloboda chce postup kvôli derby so Slovanom, do Banskej Bystrice by mal prísť na Ligu majstrov

BRATISLAVA - Skúsený obranca Karol Sloboda má patriť medzi najvýraznejšie opory Bratislava Capitals pri ceste do Tipsport ligy.
Zdroj: 32170
Zdieľajte:

Pôsobenie v rodnom meste otvoril s céčkom na hrudi a výhrou proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Práve vo farbách stredoslovenského klubu sa nedávno tešil z titulu: "Pred tromi mesiacmi sme spolu dvíhali majstrovský pohár a teraz som hral proti kamarátom. Bolo to zvláštne, ale diváci videli dobrý hokej," hovorí autor jedného gólu v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Tománek smeruje do ôsmeho klubu za posledné tri roky

Po letnej pauze aj 36-ročný bek potrebuje čas: "Postupne sa do toho všetci dostávajú. Chce to ešte doladiť timing, prihrávky či osobné bránenie, ale postupom času to bude dobré," verí: "Napriek tomu si v prvom stretnutí diváci prišli na svoje."

Sloboda si zvolil zotrvanie v hlavnom meste z niekoľkých dôvodov: "Rozprával som sa s vedením klubu, ktoré mi predostrelo víziu a tá ma zaujala. Chcel by som prispieť k postupu do najvyššej súťaže aj preto, aby bolo derby proti Slovanu," odhodlane hlási. Teší sa na spoluprácu s trénerom Petrom Oremusom: "Poznám ho z pôsobení v Skalici a Vítkoviciach. Mám s ním strašne dobré skúsenosti."

Ďalším dôvodom je, že ostáva doma: "Bol to jeden z hlavných dôvodov. Konečne sme sa s rodinou presťahovali z Čiech naspäť. Teraz sme doma v Bratislave," pokračuje v rozprávaní Sloboda. Uvedomuje si, že gro zodpovednosti bude aj na ňom: "Budem patriť k lídrom, tú rolu som mal aj v Banskej Bystrici. Som na to pripravený a verím, že to s ostatnými staršími chalanmi zvládneme."

Zároveň je ale veľká pravdepodobnosť, že sa vráti aj pod Urpín: "Je možné, že sa objavím v zápasoch Ligy majstrov. Či aj v lige ukáže čas," prezrádza pre náš portál. Na Banskú Bystricu má tie najlepšie už spomienky: "Utvorila sa parádna partia. Išli sme za jasným cieľom, získať tretí titul a to sa nám aj podarilo. Oslavy boli parádne," dodal Karol Sloboda pre náš portál.

Prečítajte si aj

Hudec nad ponukou z Bratislavy neváhal ani chvíľu, je to krok vpred v jeho kariére
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články