Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hudec nad ponukou z Bratislavy neváhal ani chvíľu, je to krok vpred v jeho kariére

BRATISLAVA - V apríli sa tešil z majstrovského titulu s HC ´05 iClinic Banská Bystrica, v ďalšom ročníku chce znova vyhrať ligu, ale druhú najvyššiu, aby sa Bratislava Capitals dostal do Tipsport ligy.
Zdroj: 32160
Zdieľajte:

Michal Hudec bude asistentom hlavného trénera Petra Oremusa: "Je to vlastne spolupráca s Banskou Bystricou, takže ma s touto ponukou oslovil Juraj Koval. Spýtal sa ma, že čo na to hovorím a keď sme si povedali čo a ako by malo fungovať, tak som nemal nad čím váhať. Už len z kariérneho hľadiska a môjho posunu som nemal čo riešiť. Hneď som na to pristúpil. Navyše, ostávam doma," hovorí Hudec v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Bratislava Capitals s novým logom, nabitým kádrom a cieľom postúpiť, rysujú sa dva kluby na jednom štadióne

Do prípravy vstúpil bratislavský účastník 1. ligy správnou nohou. "Hudy" si spoluprácu s Petrom Oremusom nevie vynachváliť: "Už podľa prvých tréningov to bude výborné. Peter mi verí. V zápasoch budem striedať obrancov, čo je ďalší posun v mojej trénerskej kariére, nakoľko v Banskej Bystrici nás bolo viac, takže tých úloh som mal menej ako budem mať v Bratislave," pokračuje Michal Hudec.

Ostáva však v kontakte s hlavným trénerom "baranov" Danom Cemanom: "Veľmi ma potešil, keď mi povedal, že mu je ľúto, že odchádzam, ale chápal dôvody. Rozišli sme sa v dobrom. Stále sme v kontakte, vymieňame si kopec informácií. Veľmi mi pomáha hlavne v systémových veciach, kde mi v mnohom otvoril oči," pochvaľuje si 39-ročný bývalý útočník.

Prečítajte si aj

Aktuálny káder HC Bratislava v prvej lige: Čo meno, to pojem!

Bratislava Capitals má jasný cieľ a síce postup. O ničom inom ani nemôže byť pri súčasnom kádri reč: "To mi bolo predostreté, ide sa na postup. Peter Oremus do tohto projektu vstupoval s tým, že chce mať k dispozícii kvázi extraligové mužstvo," prezrádza Hudec pre hokejovysvet.sk.

Športovým manažérom klubu je Július Koval, ktorý rovnakú funkciu zastáva dlhodobo v Banskej Bystrici, kde okrem iného poskladal tri majstrovské mužstvá: "Veľa sme komunikovali, stretávali sme sa prakticky každý týždeň. Rozoberali sme hráčov, ktorí by mohli prísť a hodili by sa nám do konceptu. Finálnu stránku príchodov už mal na starosti Julo."

Stále nie je isté ako presne bude vyzerať spolupráca Banskej Bystrice s Bratislavou. V hre je ale niekoľko možností: "Uvidíme, ako sa to vyvŕbi. Komunikujeme však s Danom Cemanom. Bavili sme sa o tom, že by boli nejaké výmeny na zápasy Ligy majstrov. Taktiež sme otvorení možnosti toho, aby si mladší hráči zahrali 1. ligu, kde by mali šancu ukázať sa," hovorí Hudec.

Zároveň nie je vylúčené, že aj on sa postaví na lavičku tímu, s ktorým sa nedávno tešil z titulu: "V lige nie, ale možno v Lige majstrov. Z trénerského hľadiska ma to veľmi láka, mal by som šancu získať iný pohľad na hokej. Takto ďaleko sme ale ešte nešli. Budeme to riešiť za pochodu. Nemáme konkrétny plán ako to bude medzi Bratislavou a Banskou Bystricou presne fungovať. Všetko vyriešime za pochodu. Ukáže september," očakáva rodák z Bratislavy.

Prečítajte si aj

Ako to zoberú fanúšikovia sa uvidí, do Banskej Bystrice sa však teší

Aj pre Hudeca bude veľmi dobré, že mnoho hráčov v súčasnom kádri už dlhšie pozná: "Bude to jednoduchšie, ale všetko je o komunikácii. Prišlo veľa chalanov z Banskej Bystrice, ale aj z Trenčína, kde Peter Oremus pôsobil. Bude to aj o dôvere. My máme na tých hokejistov silnú väzbu. Doplnili sme to o hráčov, ktorí už dostali šancu v HC Bratislava a teraz budú mať možnosť naplniť potenciál."

Jasne definovateľní sú aj lídri mužstva: "Karol Sloboda je jednoznačný líder, o čom hovorí už jeho kariéra a osobnosť. Bude to na ňom, ale sú tam aj ďalší hráči ako Marek Slovák či Tibor Varga, takže tých lídrov je viac. Mužstvo je výborne vyvážené. Rozhodovať budú prvé dve päťky, tretia a štvrtá formácia je tam na inú robotu. Skladali sme to podľa toho, aby to všetko dokopy zapadlo a fungovalo," prezrádza Michal Hudec.

Prečítajte si aj

To by som musel dať 150 gólov, smeje sa Mr. Hattrick, Slovan sleduje veľmi pozorne

Problémy v skladbe tímu nenarobil ani návrat Slovana Bratislava do Tipsport ligy: "Bratislava Capitals bola v pláne dlhšie. V tej dobe sa ešte nevedelo, čo sa bude so Slovanom, ale asi len pri jednom hráčovi, s ktorým sme počítali, sa stalo, že by nakoniec išiel do Slovanu. Pre nás to ale bolo tým pádom tabu, hľadali sme náhradu. Nikomu sme nemali za zlé, že si vybral Slovan. Každopádne, súčasný káder by som nemenil."

Zaujímavou postavou v tíme je Eric Selleck. Nestáva sa často, aby kanadský hokejista hral druhú najvyššiu slovenskú ligu a vôbec nie taký, ktorý si vyskúšal aj NHL: "Selly nám ideálne zapadol. Riešilo sa to s ním dlho. Zlomil ho Julo Koval. Neviem úplne presne, prečo si vybral práve nás, no je v hlavnom meste a určite mal svoje dôvody, prečo bude hrať v Bratislave," dodal Michal Hudec v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články