Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žiar nad Hronom získal legendu slovenského hokeja, prichádza Stümpel

ŽIAR NAD HRONOM - Súčasťou novovzniknutého klubu v Žiari nad Hronom bude aj legendárny Jozef Stümpel. Informoval o tom promosport.sk.
Zdroj: 24157
Zdieľajte:

47-ročný center odohral 957 zápasov, 196 gólov a získal 677 kanadských bodov v NHL. Obliekal dres Bostonu Bruins, Los Angeles Kings a Floridy Panters. 165-krát vykorčuľoval v zápasoch KHL za Barys Astana, Spartak Moskva a ako kapitán stál na čele Dynama Minsk. Má na konte 101 štartov v českej a 259 v slovenskej extralige. Pôsobil aj v Nemeckej DEL a Fínskej Liige.

Prečítajte si aj

VIDEO Marko Daňo si našiel staronový klub, v NHL sa vracia na staré-známe miesto

Veľkými písmenami sa do hokejovej histórie zapísal v drese Slovenska na majstrovstvách sveta. 117-krát obliekol reprezentačný dres, získal bronzovú medailu v kategórii do 18, aj do 20 rokov. Navždy zostane v pamäti fanúšikov zapísaný ako „zlatý chlapec z Göteborgu“ a o rok neskôr bol pri zisku bronzovej medaily.

V KHL sa dostal do zostavy zápasu najväčších hviezd a po návrate domov získal v sezóne 2013/14 ocenenia ako najužitočnejší, najlepšie prihrávajúci hráč a nazbieral najviac bodov v extralige. Stümpel bude obliekať dres s číslom 15.

Prečítajte si aj

Za prvý tím Popradu nastúpi 15-ročný mladík narodený v roku 2004
Zdieľajte:
Zdroj informácií: promosport.sk

Diskusia

Podobné články