Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Za prvý tím Popradu nastúpi 15-ročný mladík narodený v roku 2004

POPRAD - Hokejisti HK Poprad odohrajú vo štvrtok podvečer prípravný zápas proti poľskému tímu Cracovia Krakov.
Zdroj: 32163
Zdieľajte:

V domácom drese nastúpi iba 15-ročný útočník Filip Mešár, ktorý sa narodil 3. januára 2004 v Spišskej Belej a v uplynulej sezóne debutoval v popradskom tíme do 20 rokov. Väčšinu ročníka strávil v dorasteneckom výbere.

Prečítajte si aj

Liptáci prišli o mladého obrancu, ktorý bude pôsobiť v Taliansku

Za 47 stretnutí základnej časti nazbieral 47 kanadských bodov (23+24). Dostal sa do národného tímu Slovenska v kategórii U16. Dá sa očakávať, že v sezóne 2019/20 bude mať veľkú šancu preniknúť do národného tímu do 18 rokov.

Ak by sa dostal na ľad v zápase Tipsport ligy, tak by teoreticky mohol byť najmladším hráčom, ktorý kedy v najvyššej súťaži nastúpil. Súčasný rekord drží Michal Ivan, ktorý seniorský dres Zvolena obliekol vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 14 dní. Mešár má šancu tento zápis prekonať v prípade, ak odohrá aspoň jedno striedanie do 17. októbra 2019.

Prečítajte si aj

VIDEO Bude Tomáš Tatar vymenený?

Už teraz je považovaný za hráča, ktorý bude miešať karty počas draftu do NHL v roku 2022, kedy môže ísť na rad. Veľkým talentom je aj jeho bratranec Maroš Mešár, ten je v šestnástich rokoch defenzívnou oporou dorasteneckého výberu HK Poprad.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HK Poprad

Diskusia

Podobné články