Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

S majstrovským pohárom chce vidieť seba v Banskej Bystrici a Messiho v drese Argentíny

BANSKÁ BYSTRICA - Pod Urpínom si od neho sľubujú veľmi veľa. Na prvý pohľad má byť náhradou za nesmierne produktívneho Érica Failleho. Kanadský útočník Mike McMurtry sa však pozerá v prvom rade na tímový úspech v HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Exkluzívny rozhovor s ním prináša náš portál.
Zdroj: 32017
Zdieľajte:

Aké sú tvoje prvé pocity po príchode do Banskej Bystrice?

"Je to úžasné. Spoznávam spoluhráčov, aklimatizujem sa a prispôsobujem sa. Cítim sa dobre, všetko ide dobre, teším sa na sezónu. Boli sme už na ľade, čo je super. Zo začiatku som mal menší jetlag, let bol veľmi dlhý a únavný, ale okrem tréningov som mal čas tieto veci dospať."

Prišiel si s Jordonom Southornom a Jordanom Hickmottom. Hovoril si s nimi o podmienkach?

"Áno. Bývam so Southym, takže je to pre mňa ľahšie. Veľa sa ho pýtam. Obaja mi naozaj pomáhajú v týchto začiatkoch. Ukázali mi okolie."

Prečítajte si aj

Daňo myslí po výmene agenta na NHL, príkladom je preňho aj Jurčo

Čo si už stihol navštíviť?

"Hlavne námestie, tam sme boli niekoľkokrát jesť, taktiež sme boli v nákupnom centre a postupne budem určite spoznávať aj širšie okolie."

Prečo si sa rozhodol prísť do Banskej Bystrice?

"Hľadal som zmenu a o Banskej Bystrici som počul veľa dobrých vecí. Je to dobrá organizácia, čakajú ma nové veci a ja som na to nesmierne teším."

Posledné tri sezóny priniesli pre HC ´05 iClinic Banská Bystrica tituly. Myslíš na ďalší?

"Určite áno. Je tu víťazná mentalita, chceme pokračovať vo vyhrávaní a štvrtý titul pre klub po sebe by bol neuveriteľný."

Poznal si niekoho z tímu?

"Ani nie. Vedel som, že tréner je tiež Kanaďan, čo by mi malo uľahčiť prechod do ligy. Poznal som niekoľko hokejistov, ktorých som videl hrať, ale osobne sme sa nepoznali. Mnohí hrali v zámorských juniorských ligách. Všetko som si naštudoval."

Prečítajte si aj

Rusi chodia do Česka veľmi radi, trénerom tu asi chutí pivo, smeje sa Július Hudáček

Ako by si sa opísal ako hokejista?

"Som ofenzívne zmýšľajúci hráč. Snažím sa hrať tak, aby sa spoluhráči zlepšovali. Sám seba vidím ako tvorcu hry, ale ak mám šancu vystreliť, tak to urobím. Taktiež viem vyhrávať buly."

Máš za sebou niekoľko sezón v AHL a ECHL. Kto je najlepší hráč, s ktorým si hral?

"Nastupoval som s niekoľkými výbornými hráčmi, ale povedal by som, že tým najlepším bol Alan Quine, ktorý v minulej sezóne vyhral bodovanie v Stocktone (AHL), kde sme spolu hrávali. Taktiež má na konte veľa stretnutí v NHL za NY Islanders a Calgary Flames. Je to môj dobrý kamarát a ofenzívny útočník s výborným korčuľovaním."

Máš nejaké osobné ciele do novej sezóny v súvislosti s kanadským bodovaním?

"To nie. Nerád sa sústredím vyložene na získavanie bodov do mojich štatistík. Vie to byť dosť frustrujúce, hlavne ak na to stále myslíte a nedarí sa. Chcem proste pomáhať tímu vyhrávať a hrať svoju hru."

Na Instagrame máš fotky vo futbalovom drese Argentíny. Si fanúšik?

"Som, ale zase nemôžem povedať, že by som pozeral každý zápas, ale keď boli majstrovstvá sveta, tak som to sledoval. K futbalu ma vlastne priviedol môj spolubývajúci ešte na vysokej škole. On bol veľký fanúšik futbalu. A keď hovoríme o tom drese na fotke, tak je to s číslom 22 a vzadu je meno Lavezzi. Ten už síce v národnom tíme nie je, hráva v Číne, ale je to hráč, ktorý sa mi dlhé roky páčil."

Argentína šťastie na úspechy v posledných rokoch nemá. Vyhrá ešte niekedy niečo?

"To neviem (smiech). Verím však, že Messi bude mať niekoľko dobrých zápasov a dostane Argentínu znova do finále. Tam sa uvidí."

The. Brothers.

Príspevok, ktorý zdieľa Mike McMurtry (@murchy7),

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články