Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice získali v Trenčíne dva body

Košice vyhrali v Trenčíne po samostatných nájazdoch.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - HC Košice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 27. Mikula - 3. Lapšanský, 19. Sojčík (tr. strieľanie).

Rozhodovali: J. Konc - Kacej, Stanzel, vylúčení: 5:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5230 divákov

Dukla Trenčín: Konrád - Lintner, Kozák, Andersons, Novajovský, Bokroš, Husák, Zošiak - Melichárek, Nemec, Gašparovič - Radivojevič, Petrovický, Mikula - Komínek, Hlinka, Šišovský - Pardavý, Stantien, Rožník

HC Košice: Hylák - Jánošík, Cebák, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Macejko - Lapšanský, Hrnka, Bartánus - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Češík, Kolena - Stupka, Chovan, Sojčík

Už od prvých sekúnd stretnutia, ktorého začiatok sa pre problémy Košičanov s autobusom posunul asi o 15 minút, museli bojovať oba tímy s hustou hmlou. Po úvodnom buly z rúk Mariána Hossu sa Trenčania nadýchli k ofenzívnej hre. Zabrzdilo ich však vylúčenie a následne aj inkasovaný gól, o ktorý sa po úspešnej kombinácii na jeden dotyk postaral Lapšanský. Domáci nepoľavovali a za mohutnej podpory z tribún sa tlačili pred Hyláka. Priestor pred ním však veľmi dobre čistila defenzíva majstra a zakladala nebezpečné protiútoky.

V 12. minúte tak Štrbák vysunul Spilara, jeho zakončenie po typickom zrýchlení však nebolo presné. O dve minúty neskôr zamotala Košičanom hlavu prvá trenčianska formácia, ktorá najskôr cez Radivojeviča s Mikulom prekombinovala spoluprácu po chybe hostí a následne neprepasírovala za Hyláka puk ani z niekoľkých ďalších nebezpečných pokusov. Minútu pred prvým klaksónom prišiel v nájazde faul na Sojčíka, ktorý nariadené trestné strieľanie premenil pomedzi Konrádove betóny - 0:2. Na konci prvej prestávky tlieskal slušne zaplnený štadión Mariánovi Hossovi. Tomu sa podarilo z najvyššieho bodu štadióna a zároveň 75-metrovej vzdialenosti až dvakrát z troch pokusov trafiť puk do opustenej bránky.

V 23. minúte mohli "oceliari" zvýšiť vedenie, Kolenovu prihrávku však na gól nepremenil Bicek. Rýchly hokej bavil divákov aj v ďalšom priebehu a od 27. minúty bolo domácim tribúnam veselšie. Trenčania premenili svoju aktivitu na prvý gól, keď strelu Novajovského od modrej tečoval pred Hylákom Mikula - 1:2. Dukla sa mohla následne tešiť aj z vyrovnania, Šišovského nájazd z ľavého krídla sa ale neujal. Kolotoč šancí pokračoval aj po polovici stretnutia. Na strane majstra sa nepresadili Spilar a po ňom ani Jenčík, pred Hylákom nezrealizoval úspešne svoj nájazd do bekhendu Husák.

Tréner domácich Roman Stantien vsadil v tretej tretine na zmeny vo formáciách. Domáci sa tlačili pred Hyláka a košická defenzíva hoci chybovala, naďalej odolávala aj pri pokusoch Gašparoviča. Po ňom sa v 51. minúte snažil prekvapiť aj Mikula, ale pred bránkou hostí nepochodil. Zverenci trénera Antona Tomka s pribúdajúcim časom nešpekulovali a odpaľovali puky aj za cenu icingu. V závere skúsili Trenčania hru bez brankára, no vytúženého vyrovnávajúceho gólu sa nedočkali. Mohli naopak inkasovať, Sojčíkov puk do opustenej bránky zastavil obetavo telom Lintner. Majster tak vstúpil za obhajobou titulu víťazstvom nad Duklou v pomere 2:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články