Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zápas vo Zvolene sa nedohral

Zápas 1. kola hokejovej extraligy HKM Zvolen - HC 05 B. Bystrica nedohrali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas 1. kola hokejovej extraligy HKM Zvolen - HC 05 B. Bystrica nedohrali, hustý dym nad ľadovou plochou, ktorý spôsobila pyrotechnika v tábore banskobystrických divákov, sa nerozplynul ani po vyše hodine čakania a podľa pravidiel ho rozhodcovia predčasne v 58:33 min za stavu 4:3 ukončili.

HKM Zvolen - HC 05 B. Bystrica 4:3 (0:3, 3:0, 1:0) - nedohrali

Góly:

26. L. Jurík, 30. M. Chovan, 33. Bortňák, 45. Obdržálek - 3. Lunter, 9. Hudec, 18. Kafka. Rozhodcovia Bundil, Baluška - Šefčík, Výleta, vylúčení 5:3, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 3688 divákov.

Pre stredné Slovensko, špeciálne Pohronie lákavý zápas začal úplne inak ako mnohí očakávali. Z dramatického boja, pri ktorom lietajú, obrazne povedané, aj triesky, sa stala selanka pre hostí. Už v 3. min otvoril skóre po vhadzovaní Lunter, ďalší gól pridal v 9. min nekrytý Hudec osamotene stojaci pri žŕdke a keď v 18. min Kafka dorazil puk po peknej akcii Kudrnu a Hudeca, tak na domáci tím by vsadil málokto. Po prestávke sa obraz hry úplne zmenil. Zvolenčania zatlačili do takej miery, že ich zúfalý súper zbrusoval ľad neustále vo svojej obrannej tretine. Z jasnej prevahy vyťažili domáci maximum hlavne preto, že "barani" nepochopiteľne poľavili a s výsledkom si zahrávali ako malé deti na prvej hodine korčuľovania. V 26. min vytvorili po strate puku takú situáciu, pri ktorej L. Jurík poľahky napálil puk z medzikrúžia za chrbát Wiikmana. V 30. min znížil na rozdiel gólu strelou do takmer prázdnej bránky M. Chovan a v 33. min "vykypelo z hrnca" hosťom ešte výraznejšie.

Štvorminútovú presilovku dokonale pobabrali a Block si strelil ukážkového vlastenca. Ako posledný sa snažil pri ňom trafiť bránku Bortňák a ku gólu prišiel zriedkavo šťastnou náhodou. A ak by v 38. min zakončil presnejšie blafák Hebar, úplne by vytrestal nepochopiteľnú ľahkovážnosť dezorientovaného súpera. V tretej tretine využili Zvolenčania presilovku, síce v jej poslednej sekunde, no gól Obdržálka po spŕške striel mal pre nich v 45. min cenu zlata. Zápas v 48. min okorenila aj šarvátka počas presilovky hostí, ako rýchlo vzplanula, tak aj ochladla a na tých pár úderov sa rýchlo zabudlo. Hraškova šanca deväť minút pred koncom si pýtala ďalší gól domácich, zažiaril pri nej brankár Wiikman a nádej na zvrat nechal ešte žiť. Márna snaha o vyrovnanie vyvrcholila v 59. min po šanciach Handlovského a Preisingera, a potom 1:27 pre koncom, keď si šiel na trestnú lavicu sadnúť Puliš a mala sa začať aj power play s odvolaním brankára.

Vzápätí sa rozhoreli svetlice v tábore fanúšikov spod Urpína, priestor sa od pyrotechniky zadymil, rozhodcovia zápas prerušili a hráči odišli do šatní, navyše zaznel príkaz aj na vyprázdnenie sektoru hosťujúcich divákov. Po vyše hodinovej nútenej pauze, keď sa dym nad ľadovou plochou nerozplynul, rozhodcovia ukončili zápas.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články