Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Súper Banskej Bystrice v Lige majstrov získal výraznú posilu do ofenzívy

AMBRI - Švajčiarsky tím HC Ambrì-Piotta vystužil svoju ofenzívu. Do tímu prichádza slovinský reprezentant Robert Sabolič, ktorý podpísal ročný kontrakt.
Zdroj: 28203
Zdieľajte:

30-ročný krídelník strávil posledné tri sezóny v KHL, kde nastupoval za Admiral Vladivostok a Torpedo Nizhny Novgorod. V minulosti bol dva ročníky súčasťou Sparty Praha, v Nemecku hrával za ERC Ingolstadt, s ktorým sa tešil z majstrovského titulu. Vyskúšal si taktiež pôsobenie vo švédskom Södertälje SK.

Prečítajte si aj

Kanonier Jääskeläinen chce strieľať góly, po úspechoch v Mestise potreboval novú výzvu

Počas sezóny 2012/13 sa Sabolič predstavil aj na Slovensku. V tridsiatichtroch stretnutiach za HK Poprad nazbieral devätnásť kanadských bodov za šesť gólov a 19 asistencií. V domácej slovinskej lige vyhral tri majstrovské tituly s HK Jesenice.

Robert Sabolič reprezentoval Slovinsko na ZOH 2014 aj 2018, štyroch seniorských MS A-kategórie, kvarteto štartov má aj na šampionáte v B-kategórii. Vo švajčiarskom HC Ambrì-Piotta už z legionárov pôsobia Dominik Hrachovina, Viktor Östlund, Nick Plastino, Jiří Novotný a Matt D'Agostini. Ďalší štyria zahraniční hráči už majú švajčiarsku licenciu a nepočítajú sa medzi legionárov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články