Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin zdolal Havranov

Martin zdolal semifinalistu minulej sezóny Piešťany výsledkom 4:2. Havranom nepomohlo ani odvolanie brankára a do prázdnej brány zakončil Markovič.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvodné dejstvo veľa kvality neprinieslo. Domáci sa pred peknou návštevou rozbiehali len pomaly a na ich hre bolo vidieť, že je to prvé stretnutie. Hráči síce dobre korčuľovali, ale viazla ich kombinácia. Hostia boli na začiatku nebezpečnejší, ale všetky ich pokusy kryl brankár Čech. V 5. minúte sa ocitol v dobrej šanci Finsterle, ale netrafil. Na druhej strane vyskúšal Čecha spomedzi kruhov Klempa a vzápätí mieril Haring vedľa. Od 14. minúty mali domáci výhodu piatich na troch, využil ju Markovič a otvoril tak skóre duelu. Potom hostia ostreľovali martinskú bránku, ale mierili len slepými.

Druhú tretinu odštartovali lepšie domáci hokejisti. Boli pri streleckej chuti, ale Rybár bol vždy na svojom mieste. Neskôr bol viackrát v permanencii aj Čech, ale ani jeden pokus hostí sa neujal. V polovici stretnutia využil Šedivý zlú rozohrávku Martina pri presilovke, išiel sám, ale svoj nájazd nepremenil. Aj druhý gól domácich prišiel v presilovke, keď Varga v 34. minúte za 25 sekúnd potrestal vylúčenie Rapáča. Potom využili dvojnásobnú výhodu aj hostia, Holovič znížil na 1:2.

Gól hostí povzbudil a v úvode tretieho dejstva za 30 sekúnd vyrovnali, keď sa puk po strele Škadru odrazil od domáceho Matejku za chrbát Čecha. Martin tak prišiel za 136 sekúnd o dvojgólový náskok. Hostia vycítili šancu a v ďalších minútach častejšie zatápali pred súperovou bránkou. Čech však bol oporou domácich a poradil si zo všetkými strelami. V ďalších minútach zvádzali obe mužstvá veľký boj o každý puk. V 55. minúte sa usmialo šťastie na Martin, keď T. Klíma využil zaváhanie hostí pred bránkou a poslal svoj tím opäť do vedenia. Hosťom nepomohla ani 57-sekundová hra bez brankára. Naopak, Markovič sedem sekúnd pred klaksónom upravil gólom do prázdnej bránky na konečných 4:2.

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Góly: 16. Markovič, 34. Varga, 55. T. Klíma, 60. Markovič - 39. Holovič, 41. Škadra. Rozhodovali: D. Konc - Bednár, Gavalier, vylúčenia: 4:6 na 2 min, navyše: Rais (Piešťany) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2500 divákov.

hlasy po zápase:

Daniel Babka, tréner Martina: "Očakávania v Martine boli veľké, prišlo veľa divákov. Dlho sme sa nevedeli dostať do tempa. V prvej tretine sme hrali staticky, chýbal nám lepší pohyb. Piešťany našu hru narúšali. Našťastie sme skórovali z presilových hier. Po nedôraznej hre pred naším brankárom sme v závere 2. tretiny inkasovali prvý a na začiatku 3. tretiny dostali nešťastný druhý gól, ktorý znamenal vyrovnanie. Až posledných desať minút sme sa dostali do hry a dvoma gólmi sme rozhodli. Sme šťastní, že máme tri body, prvý krok bol extrémne ťažký."

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Vedeli sme, že domáci budú pod tlakom. V úvode bola hra z oboch strán opatrná. My sme potom doplatili na vylúčenia, pri ktorých sme dvakrát inkasovali. Dôležitý bol gól na konci druhej tretiny, ktorým sme znížili. Dostali sme sa do psychickej výhody a na začiatku posledného dejstva sme vyrovnali. V 55. minúte sme dostali nešťastný gól, ktorý rozhodol, a domáci v závere výsledok ešte prikrášlili. Chlapcom ďakujem za bojovný výkon, žiaľ, na body to nestačilo."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články