Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilina doma podľahla Skalici

Skalica si na ľade Žiliny pripísala prvé víťazstvo sezóny, vyhrala 1:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Žilina, ktorá nastúpila na druhý zápas v priebehu dvoch dní, začala lepšie. Po včerajšom víťazstve nad "dvadsiatkou" mohla vyhrávať aj proti Skalici, ale Kanko svoj samostatný únik zakončil len do Lipovského. Na opačnej strane mal Stloukal pred sebou už odkrytú bránu, puk mu však v rozhodujúcej chvíli skĺzol z čepele hokejky. Výkon oboch mužstiev bol v ďalšom priebehu rozpačitý, súhra hráčov viazla a diváci veľa šancí nevideli.

Tempo hry v prostrednej časti podstatne ovplyvnil rýchly gól domácich, ktorý strelil už po 53 sekúnd od úvodného vhadzovania Horna. Skaličania sa do hry dostávali pomalšie, v polovici stretnutia však rozohrali biliardovú akciu, na ktorej konci bol Juraj Jurík - 1:1. Hostia prebrali iniciatívu, v ich početnej výhode musel viackrát zakročiť Landsman. Pri tutovke Horvátha sa ešte dokázal presunúť a puk lapačkou vyraziť, no na prudkú strelu Méryho v 35. minúte už bol ale prikrátky.

V tretej tretine domáci zvýšili ofenzívnu snahu. Najskôr neuspel z dorážky Drevenák, v 52. minúte namieril Horna zblízka vedľa brány. Z protiútoku mohol rozhodnúť Vaškovič, ktorý však po prihrávke Mráza trafil len ľavú žrď. S blížiacim sa záverom Žilinčania pritlačili, v rozhodujúcej fáze ale neboli efektívni, robili chyby a Lipovského trvalejšie neohrozili. Skaličania napokon tesné vedenie ubránili a pripísali si prvé víťazstvo v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Hant Skalica 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 21. Horna - 30. Jurík, 35. Méry.Rozhodovali: Lauff - Korba, Rovenský, vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše: Méry (Skalica) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1000 divákov.

hlasy po zápase:

Jozef Zavadil, tréner Žiliny: "Gratulujem súperovi k víťazstvu a k perfektnému výkonu ich brankára. Z našej strany to bolo herne rozhárané. V druhej tretine sme prestali korčuľovať a súper išiel do vedenia. V tretej časti sa nám prakticky rozpadol káder - Procházka si natrhol trieslo a Novotný má asi otravu jedlom. Hráčom nemôžem veľa vytýkať, snažili sa a bojovali. Žiaľ, prehrali sme, ale nič sa nedeje. Ideme ďalej."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Ďakujem chlapcom, že celý zápas bojovali. V našej hre boli aj hluché miesta, ale po ťažkej príprave, v ktorej sme mali silných súperov a veľa sme toho nevyhrali, sú tri body mimoriadne dôležité. Verím, že si chlapci teraz začnú viac veriť a budú zbierať body."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články