Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dvaja známi slovenskí hokejisti mieria do Ruska, sú prví Slováci v histórii klubu

PENZA - Do ruského tímu Dizel Penza hrajúceho VHL prichádzajú dvaja slovenskí hokejisti.
Zdroj: 26312
Zdieľajte:

27-ročný obranca Miroslav Macejko strávil minulý ročník vo francúzskom Nice, nazbieral však len osem bodov. Odchovanec HC Košice nastupoval za tento klub v Tipsport lige, získal s ním dva majstrovské tituly. Zahral si aj za Detvu, HK Orange, Bardejov a Žilinu. Slovensko reprezentoval na seniorskej úrovni v piatich zápasoch.

Prečítajte si aj

VIDEO Poprad mal menší rozpočet, Slovan ubezpečuje, že bude všetko v poriadku

26-ročný útočník Marek Tvrdoň bol veľkým talentom nášho hokeja, v roku 2011 ho v štvrtom kole draftoval Detroit Red Wings, no dostal sa len do AHL, kde sa mu nedarilo. V sezóne 2015/16 mu neúspešne ponúkol šancu Slovan Bratislava v KHL, sklamal aj následne v materskej Nitre. Hral taktiež za Žilinu a Edinburgh Capitals. Minulú sezóne 2018/19 si rozdelil medzi kazašský tím Saryarka Karaganda, rakúskeho účastníka AlpsHL Klagenfurter AC II, anglický Nottingham Panthers a poľskú Cracoviu Krakov.

Za Dizel Penza ešte nikdy nehral žiadny slovenský hokejista. Macejko a Tvrdoň sú teda prví. Dres tohto klubu už ale v minulosti obliekali zástupcovia Rumunska, Litvy, Švédska, Estónska, Bulharska, Lotyška, Ukrajiny, Bieloruska, Kazachstanu a samozrejme Ruska.

Prečítajte si aj

Holanďan Dalhuisen zastupuje už štrnástu národnosť v Tipsport lige
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články