Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Poprad mal menší rozpočet, Slovan ubezpečuje, že bude všetko v poriadku

BRATISLAVA - HC Slovan Bratislava odštartoval prípravu na ľade tento týždeň. Tréner Roman Stantien privítal pätnásť hráčov, medzi ktorými bol aj bývalý útočník Popradu Jindřich Abdul. V slovenskej Tipsport lige začne svoj tretí ročník.
Zdroj: 31415
Zdieľajte:

Abdul dva roky bojoval za popradské farby. Po sezóne prejavil záujem o zotrvanie pod Tatrami, aj prebehli nejaké rokovania, ale s klubom nenašiel spoločnú reč. „Bola to dobrá skúsenosť. Určite mi to niečo dalo do hokejového života. Na obdobie v Poprade budem spomínať iba v dobrom,“ uviedol pre hokejovysvet.sk český útočník Jindřich Abdul. Aká bola teda pravá príčina jeho konca v tíme kamzíkov?

Prečítajte si aj

VIDEO Do Skalice sa vrátili dvaja obrancovia, klub predĺžil zmluvu s duom opôr

„Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, a taktiež nechcem nikoho pošpiniť. Rešpektujem však, že má pán Jurínyi k dispozícii menší rozpočet a on zase bral na vedomie, že som nemohol ostať hrať za rovnakých podmienok. Rozišli sme sa v dobrom a obaja sme pochopili danú situáciu,“ opísal odchod z východného Slovenska. 23-ročný Čech sa slovenským fanúšikom dostal do povedomia ešte v prvoligovom Prešove, kam prišiel pred tromi rokmi ako neznámy mladík. Na Šariši ale bodovo explodoval a keďže prvoligista mal výborné vzťahy s Podtatrancami, umožnil mu napredovať v kariére.

Prečítajte si aj

VIDEO Spišskú Novú Ves povedie nové trénerské duo

Šťastie chcel skúsiť aj doma, no nakoniec si zvolil klub, z ktorého to nemá až tak ďaleko. „Nie som naivný, keďže sa nič nenašlo po play-off, tak s odstupom času by ma niekto ťažko podpísal hneď v českej extralige. Následne som sa spojil s pánom Stantienom i Bakošom. Bolo to rýchle jednanie a rýchlo sme dospeli k dohode,“ vysvetlil príchod k „belasým“. V prípade Abdula je paradoxom to, že súčasný generálny manažér Slovana ho lanáril aj do Košíc v roku 2017. „Prejavil o mňa veľký záujem. Áno, je pravda, že ma chcel už v Košiciach, ale vtedy to nevyšlo a krátko na to skončil v klube. Teraz sa však naše cesty opäť spojili,“ poznamenal Abdul. Novotvoriaci sa tím Bratislavčanov má za sebou dva dni na ľade.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Slovan potvrdil pätnásť hráčov, ktorí začali prípravu na ľade

Do kabíny pribudli rôzni hokejisti zo všetkých koncov. Káder sa ale ešte bude formovať. O dva týždne už Slovan rozbehne kolotoč prípravných zápasov. „Musím povedať, že som nadšený. Prišli naozaj veľmi dobrí hráči. Takisto je to v poriadku aj po stránke servisu. Starostlivosť o mužstvo je na vysokej úrovni. Verím, že je všetko na dobrej ceste a je pred nami krásna sezóna,“ dúfa v úspešný nadchádzajúci ročník. Nad návratom Slovana do Tipsport ligy sa rôznia názory. Ostatní účastníci ligy však unisono tvrdia, že sú za to, aby slávna značka naskočila do našej súťaže, no jedine s čistým stolom. Manažment tímu doteraz dáva dokopy dlhy z minulosti.

Prečítajte si aj

VIDEO V Mikuláši kompletné bratské trio, bývalý slovenský reprezentant a dvaja Lotyši

Neobáva sa Abdul, že sa niečo také vyskytne aj v budúcnosti? „Samozrejme, stať sa môže čokoľvek. Na druhej strane, ak by som tomu neveril, nešiel by som do toho. Úprimne musím povedať, že sa neobávam toho, aby nám nechodili peniaze. Predsa len utiahnuť slovenskú ligu a milionársku súťaž, je trochu rozdiel. Jedinú neistotu som mal v udelení licencie. Vedenie klubu nás ale ubezpečilo, že je všetko fajn. Dlhy sa splácajú, s hráčmi sú dohodnutí, preto si myslím, žeby nemal byť žiadny problém dostať licenciu,“ tvrdí rodák zo Vsetína.

V bratislavskej kabíne sa na prvom tréningu objavili kvalitné mená. Veď hráči ako Kukumberg, Puliš, Kytnár či Miklík majú divákom čo ponúknuť. „Máme obmedzený rozpočet, ale podľa mien to tak nevyzerá. Mužstvo bude dosť nabité, ale to je iba dobré. Samozrejme, je to Slovan a on nebude chcieť hrať dole. Nebojím sa konkurencie,“ dodal český hokejista, ktorý odohral za Poprad 118 zápasov s bilanciou (25+36).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články