Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Štolc: Poskladali sme káder, ktorý sa mi veľmi páči

POPRAD - V pondelok 22. júla sa vo večerných hodinách v neďalekej Spišskej Novej Vsi stretli popradskí hokejisti. Radosť z príchodu na ľad im pokazila tamojšia rolba.
Zdroj: 20836
Zdieľajte:

Popradský zimný štadión už má ľadovú plochu od víkendu, no hráči museli ísť na úvodný tréning na susedný Spiš, ale hneď nemohli trénovať. "Zlý začiatok, dobrý koniec," povedal nový tréner kamzíkov František Štolc v súvislosti s pokazenou rolbou v Spišskej Novej Vsi, ktorá neplánovane posunula štart tímu na ľade.

Prečítajte si aj

Poprad skúša kanadského obrancu, legionári prídu postupne

"Máme za sebou sedem týždňov prípravy na suchu. Zamerali sme sa na kondičnú stránku i zvýšenie maximálnej sily. Následne mali chalani tri týždne voľno. Odteraz začíname taký rozbehový týždeň a postupne sa budú dávky zvyšovať," opísal letné obdobie pod Tatrami. Poprad v priebehu prestávky medzi sezónami podpísal viacerých legionárov, ktorí sa ešte nezapojili do druhej fázy. Stane sa tak o niečo neskôr.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovan má údajne zazmluvnených osem hráčov, v pondelok štartuje prípravu

"V stredu 24. júla príde obranca Aleksandar Magovac, po ňom prírde Guillaume Leclerc i Jörgen Karterud a Fíni prídu až na záver, teda 31. júla," vymenoval príchody hráčov spoza hraníc. Kamzíci mali poslednú sezónu veľmi vydarenú. Do siedmeho zápasu semifinále play-off sa naťahovali s Banskou Bystricou, ale nakoniec na ňu nevyzreli. Mužstvo sa oslabilo, ale aj posilnilo. "Káder sme skladali spoločne, preto sa mi veľmi páči. V príprave budeme pracovať s aktuálnymi hráčmi a uvidíme, ako sa vyvinie situácia. Podľa toho budeme reagovať," doplnil hlavný kouč východniarov.

Prečítajte si aj

Na Liptove chcú posilniť obranu, prvotná dohoda prebehla so zahraničným bekom

Františka Štolca čaká nová pozícia. Dve sezóny robil asistenta trénera, ale v súčasnosti je už šéfom lavičky. "Na jednej strane sa teším, ale zároveň je to veľká zodpovednosť voči klubu, mestu či fanúšikom." Veľkou postavou vlaňajšieho ročníka bol útočník Dávid Bondra. Dvojnásobný účastník MS už ale nebude doma pokračovať. Uspel na skúške v tíme KHL Kunlun Red Star. "Samozrejme, bude nám chýbať, no treba sa pozrieť na to, že ide do kvalitnejšej ligy. V jeho osobnom záujme je hrať lepšiu súťaž," dodal tréner HK Poprad František Štolc.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články