Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Históriu Tipsport ligy písali spolu, ale každý zvlášť: Teraz ich čaká spoločné pôsobenie pod Alpami

VIPITENO - Jason Bacashihua a Jamie Milam patria k neodmysliteľným súčastiam novodobej histórie v najvyššej slovenskej súťaži.
Zdroj: 32094
Zdieľajte:

Písali ju spolu, ale zároveň každý zvlášť. Bol 22. apríl 2016. Jameson Milam preskakuje mantinel pri striedačke a mieri do stredového kruhu. Preberá si puk, na hvizd rozhodcu sa rozbieha na bránu, ktorú stráži Jason Bacashihua. Pri bránkovisku skúša blafák, ktorým posiela Nitru do vedenia v nájazdovej lotérii šiesteho finále najvyššej slovenskej súťaže. Ak Michal Handzuš nevyrovná, titul prvýkrát putuje pod Zobor. Stalo sa. Legenda slovenského hokeja trafila len žrď, HK Nitra je prvýkrát majstrom Slovenska.

Prečítajte si aj

Milam spomínal na titul: Nemohol som tomu uveriť, príchod do Nitry bol jeden z najväčších zážitkov môjho života

Jamie Milam si užíval oslavy plnými dúškami. Príchod späť pod Zobor medzi vlastných fanúšikov považuje za jeden z najlepších momentov v živote. Milam odohral v Tipsport lige štyri sezóny. Tri z toho za Nitru, s ktorou sa ešte raz dostal do finále, ale neúspešného. Je prvým zámorským hráčom, ktorý vyhral v našej lige kanadské bodovanie obrancov. Bolo to v majstrovskom ročníku. Uplynulú sezónu odohral za DVTK Jegesmedvék Miškolc, kde patril medzi lídrov mužstva.

Prečítajte si aj

Milam sa snažil naučiť od Hanlona čo najviac, vypadnutie Miškolca v predkole má jasné príčiny

Jason Bacashihua pôsobil na Slovensku dve sezóny, zaradil sa medzi najlepších brankárov histórie v HC ´05 iClinic Banská Bystrica. V jeho prvej sezóne napriek skvelým výkonom nezabránil zisku titulu pre Nitru, práve jeho totiž prekonal Jamie Milam víťazným nájazdom. V druhom roku ale nad hlavu dvíhal pohár Vladimíra Dzurillu. V oboch ročníkoch mal skvelé čísla. Priemerne počas základnej časti inkasoval len niečo málo cez dvoch gólov na zápas, v play-off potom dostal iba 1,76 a následne 1,92 gólu na jedno stretnutie.

Sterzing/Vipiteno

Bacashihua a Milam budú v ročníku 2019/20 spoluhráči. Opäť sa ukazuje, že hokejové cesty sú nevyspytateľné. Taliansky účastník Alpskej ligy v posledných dvoch sezónach vypadol vo štvrťfinále play-off, rok skôr sa do vyraďovacej časti nedostal. V talianskej lige odohral šesť sezón, predtým bol dlhé roky súčasťou nižšej súťaže. Najlepším umiestnením bolo semifinále. V novom ročníku však mužstvo myslí vyššie. Prišiel kanadský tréner Dustin Whitecotton a dvaja americkí legionári sú zárukou kvality, ktorá má doplniť inak taliansky poskladaný káder. V ňom však nikto nemá skúsenosti s inými, ako spomínanými dvomi ligami, ktoré toto mužstvo hrá.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články