Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Milam spomínal na titul: Nemohol som tomu uveriť, príchod do Nitry bol jeden z najväčších zážitkov môjho života

NITRA - Píše sa 22. apríl 2016. Jameson Milam preskakuje mantinel pri striedačke a mieri do stredového kruhu. Preberá si puk, na hvizd rozhodcu sa rozbieha na bránu, ktorú stráži Jason Bacashihua.
Zdroj: 31446
Zdieľajte:

Pri bránkovisku skúša blafák, ktorým posiela Nitru do vedenia v nájazdovej lotérii šiesteho finále najvyššej slovenskej súťaže. Ak Michal Handzuš nevyrovná, titul prvýkrát putuje pod Zobor: "Celé play-off sa zomlelo tak rýchlo. Zrazu sme boli vo finále, potom nastal šiesty zápas a keď sme hrali predĺženie, tak som sa pristihol, ako stále nemôžem uveriť tomu, že dnes môžeme vyhrať titul," spomína Jameson Milam v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Bystrica je favorit, myslí si Bortňák. Na minulosť nemyslí, s Nitrou chce titul

"V nájazdoch som ani nedúfal, že by som mohol ísť aj ja, ale keď som videl niekoľko sérií predo mnou a že padol len jeden gól na oboch stranách, tak som sa otočil k trénerom a pozrel som sa priamo na nich. Stále to neviem na isto, ale predpokladám, že na mne videli sebavedomie, ktoré som cítil, že zo mňa ide. Stavjaňa na mňa len kývol hlavou a ja som hneď preskočil mantinel. V taký moment nemyslíte na to, kto a koľko ľudí sa na vás pozerá, alebo čo je v stávke. Myslel som len na to, ako dám gól. Keď som prišiel späť na striedačku, tak som zaujal miesto hneď vedľa kapitána Braňa Mezeia a zavrel som oči," detailne opisoval skúsený Američan.

Michal Handzuš nájazd nepremenil a Nitru zachvátila eufória. Prvý majstrovský titul v histórii bol realitou: "Až kým som nezodvihol pohár nad hlavu, tak som tomu nemohol uveriť," hovoril ešte aj po troch rokoch šťastný Milam. Samotný titul mal obrovskú hodnotu, tú ešte zvýšili úžasní fanúšikovia: "Príchod autobusom z Banskej Bystrice do Nitry bol úprimne jeden z najlepších momentov, aké som za celý život zažil. Vtedy som si uvedomil, ako ľudia milujú klub a šport, ktorý ja milujem takisto. Bolo to niečo, čo by som si želal zažiť ešte raz skôr, ako skončím kariéru. Bol to môj tretí titul, ale prvý v Európe a hneď na to som dostal ponuku, aby som podpísal zmluvu na ďalšie dve sezóny. Vtedy sa vo mne striedali hrdosť a česť. Nitra je presne miesto na to, kde tieto slová nadobúdajú naozajstný význam," poznamenáva.

Prečítajte si aj

Vzťahy a partia v kabíne boli základným stavebným kameňom našich výkonov, hovorí Vošvrda

Jameson Milam verí, že aj tento rok sa bude tešiť HK Nitra: "Banská Bystrica získala titul dvakrát po sebe a chce to vyhrať znova. Nitra sa veľkou obetavosťou dostala až do finále, kde bude bojovať tak dlho, kým niekto nevyhrá," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články