Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tímy KHL majú na súpiske len päť Slovákov, nastal veľký odliv našich hráčov

MOSKVA - Na súpiskách tímov KHL sa pre sezónu 2019/20 zatiaľ nachádza len päť slovenských hráčov.
Zdroj: 30076
Zdieľajte:

V ročníku 2018/19 do aspoň jedného zápasu druhej najlepšej ligy sveta zasiahlo 24 hokejistov narodených pod Tatrami. Len päť z nich ale hralo za iný klub ako Slovan Bratislava. Boli to Marek Hovorka, Michal Čajkovský, Martin Bakoš, Marek Hrívik a Július Hudáček. Výrazné zníženie slovenských hráčov v KHL je preto z tohto pohľadu logické.

Prečítajte si aj

TOP 7 najstarších hráčov novej sezóny v Tipsport lige

V ročníku 2019/20 bude znova jednotkou Spartaka Moskva brankár Július Hudáček, ktorého čaká už tretia kompletná sezóna v tejto lige. V minulosti chytal aj za Severstaľ Čerepovec a jeden duel za Sibir Novosibirsk. Zmluvu má až do roku 2021.

Obranca Michal Čajkovský sa vracia do Avtomobilistu Jekaterinburg, kde už nastupoval v sezónach 2016/17 a 2017/18. Minulú sezónu začal v AHL, potom sa do nadnárodnej ligy vrátil v drese Dynama Moskva. Aj ďalší dvaja hráči zmenili dres v rámci KHL. Mladý Adam Liška sa po roku v Slovane vybral do Severstaľu Čerepovec, kde by mal byť najhoršie plateným legionárov celej KHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalá opora Nitry a Banskej Bystrice bude oceliarom

Martin Bakoš už nebude súčasťou HK Soči, ale Admiralu Vladivostok. V minulosti hrával aj za Kunlun Red Star. Práve do tohto čínskeho klubu mieri Dávid Bondra. Tri roky v Poprade nateraz stačili, zabojuje o miesto v tíme plnom zámorských hráčov. Jeho spoluhráčom bude napríklad Mathew Maione.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články