Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad doterajších zmien v kádri: HK Poprad

POPRAD - Postupne sa pozrieme na všetky doterajšie zmeny v tímoch Tipsport ligy.
Zdroj: 29300
Zdieľajte:

Ostávajú

Český brankár Tomáš Vošvrda mal ponuky z Česka či Nemecka, po skvelej sezóne v Poprade odmietol aj finančne lukratívnejšie možnosti a ostal pod Tatrami, kde druhýkrát zabojuje o majstrovský titul. Líder defenzívny Daniel Brejčák neodmysliteľne patrí ku "kamzíkom", rovnako tak aj kapitán Štefan Fabian. Ten si ako 38-ročný predĺži kariéru. Druhú sezónu po sebe potiahnu Ján Ťavoda aj Fín Joona Erving. Ďalšie šance by mali dostať mladíci Boris Česánek či Martin Semaňák.

Prečítajte si aj

Výplatu nemám od októbra, Slovanu však prajem nový štart, hovorí český útočník

Ofenzívny líder Patrik Svitana opäť odmietol ponuky z iných klubov a ostáva doma. Skúsenosti Mareka Zagrapana sú vždy cenné, bratia Matúš a Matej Paločkovci už taktiež dostali trvalú nálepku Popradčania. Lukáša Paukovčeka, Samuela Takáča a Sama Mlynaroviča si rovnako ťažko predstaviť v inom drese.

Prišli

Vošvrdovi bude robiť dvojku mladý Juraj Halo, v minulosti chytal aj v Nitre. Do defenzívy prišiel z Francúzska odchovanec Dominik Kramár, spoločne s ním taktiež Slovinec Alexander Magovac. Zo Žiliny zas Lukáš Matejka. Najväčšou postavou ofenzívy z pohľadu nových hráčov je francúzsky útočník Guillaume Leclerc, najproduktívnejší muž minulej sezóny Ligue Magnus. Body v Mestis zbieral aj Jesse Pelamo, Nór Jørgen Karterud je silový typ útočníka. Z Nových Zámkov sa vrátil Andreas Štrauch, ktorý vie zakončil aj prihrať. Z hosťovania v Nice mieri naspäť mladý Peter Bjalončík, o zmluvu bojuje Filip Vašaš naposledy hrajúci vo Fínsku.

Prečítajte si aj

Slovanu dal košom, vracia sa späť do NHL

Odišli

Patrik Nechvátal ako dvojka zamieril do francúzskeho Nice. Ten sa "ujal" taktiež Radomíra Heizera a na hosťovania zobrala Borisa Brincka i Rastislava Václava. Martin Belluš posilnil konkurenčné Košice, Alex Barron zas Michalovce, Marcel Petran a Radoslav Macík materský Liptovský Mikuláš. Domov sa vrátil fínsky obranca Keni Karalahti a znova v ECHL bude pôsobiť Justin Buzzeo. Bez klubu sú Jindřich Abdul, Kevin Miller a Patrik Koyš, pod Tatrami nebudú pokračovať. Dávid Bondra sa vybral na skúšku, zatiaľ verejnosť nevie kam. V Poprade má dvere otvorené vždy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články