Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Prečo nechodí viac Slovákov na draft do NHL? Odôvodňuje slovenský skaut Montrealu

MONTREAL - V sezóne 2005/06 vo veku 26 ukončil aktívnu kariéru hráča a vydal sa novou cestou.
Zdroj: 26497
Zdieľajte:

Bývalý hokejový útočník Michal Krúpa sa už v roku 2006 dostal do organizácie Colorada Avalanche ako európsky skaut. Pri "lavínach" vydržal tri roky. V tejto práci pokračuje dodnes, no už deväť rokov je členom tímu Montrealu Canadiens, v ktorom hráva aj náš útočník Tomáš Tatar. Krúpa hovoril o tom, prečo je stále menej Slovákov draftovaných klubmi NHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Rok v nebi

„Osobne si myslím, že najväčší problém, prečo nie sú slovenskí hráči až tak v kurze, je kvôli tomu, že nedosahujú individuálne činnosti na takej úrovni, ako ju majú švédski či fínski hokejisti. Teraz je hokej veľa o korčuľovaní a naši chalani nie sú v tejto činnosti tak zdatní, ako hráči v ostatných krajinách. Aj keď tu máme šikovných hokejistov, nepresadzujú sa na medzinárodnej úrovni, čo bolo vidieť aj na šampionáte do osemnásť rokov, kde sme vypadli z elitnej kategórie,“ tvrdí niekdajší hráč Martina, Prievidze či Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

VIDEO Troliga: Hokej v Prešove má budúcnosť jedine v symbióze s mestom

Dlhé roky v našich končinách platí, že je zanedbávaná mládež. Júnové voľby na prezidenta zväzu vyhral Miroslav Šatan, ktorého všetci považujú za človeka na správnom mieste. V budúcnosti je v pláne vybudovať akadémie. Jedna z nich sa už rodí v meste pod hradom Matúša Čáka. "Musíme zaistiť, aby sa hráči zgrupovali spolu, aby mali lepšie tréningové podmienky a lepších ľudí okolo seba a cestovali častejšie do zahraničia. Tiež by bolo dobré hľadať sponzorov, ktorí by im to dokázali umožňovať. Podobne to s akadémiami funguje v Česku, kde aj vďaka nim majú draftovaných hráčov,“ pridal čochvíľa 40-ročný Krúpa. Na ostatnom drafte bol iba 18-ročný Maxim Čajkovič, ktorého si v 3. kole vybrala "Černákova" Tampa Bay.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články