Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Keď budú provokácie, nevadí mi to. Mám rád živé štadióny, hovorí Sládok po prestupe do Dukly

TRENČÍN - Dukla Trenčín angažovala do svojich služieb tvrdého obrancu Tipsport ligy Jozefa Sládoka. 31-ročný robustný hráč si medzi vojakmi zahrá prvýkrát v kariére. Ostatných päť rokov bol nielen pevnou súčasťou defenzívy Detvy, ale i kapitánom mužstva a miláčikom tamojšieho publika.
Zdroj: 31211
Zdieľajte:

Necelých päť rokov v Detve stačilo?

"V tomto momente stačilo. Po piatich sezónach som chcel zmenu, preto odchádzam."

Odchádza sa spod Poľany veľmi ťažko?

"Za tých pár rokov, ktoré som strávil v tomto klube, som si to v Detve veľmi obľúbil. Po hokejovej stránke som zažil veľa úspechov, a to aj napriek tomu, že klub pracuje v skromných podmienkach. Trikrát sme dokázali vyhrať prvú ligu, absolvovali sme baráže, v ktorých sme síce neuspeli, no aj tak sa nám podarilo dostať do extraligy. V prvom roku sme udržali najvyššiu súťaž, v nasledujúcej sme prešli cez predkolo play-off. Mám teda veľa pekných spomienok. V Detve mám rodinu, veľa priateľov či známych, preto nie je jednoduché odtiaľ odísť. Beriem to však s nadhľadom. Taký je hokejový život."

Veľa ľudí si vás spájalo práve s Detvou a v inom mužstve si vás ani nevedeli predstaviť. Realita je však iná. Prečo ste si vybrali Trenčín?

"Bol som v kontakte s niekoľkými tímami z našej ligy a debatovali sme o budúcej sezóne. Pod Poľanou mi vypršala zmluva a keďže nemám agenta, všetko som si riešil sám. Detva taktiež prejavila záujem o pokračovanie spolupráce, ale ja som chcel zmenu. Nikdy neviete, čo bude zajtra, koľko ešte budete hrať hokej. Mám 31 rokov, som v dobrom hokejovom veku. Rozhodol som sa pre Duklu po rozhovoroch s Brankom Radivojevičom a trénerom Jánom Pardavým, ktorí mi dali ponuku a presvedčili ma. Navyše Trenčín je v hokeji pojem. Je to klub s dlhoročnou tradíciou, ktorý vychoval veľa výborných hokejistov."

Prečítajte si aj

VIDEO Dukla už nepočíta s "domácim" žolíkom, končí aj opora s extraligovými skúsenosťami

Fanúšikovia "medveďov" sú svojskí. Neobávate sa nejakých provokácii, keď tam pricestujete s Duklou?

"Provokácii sa neobávam. Ak by ale prišli, vôbec mi to nevadí, pretože mám rád, keď to žije na štadiónoch. Mám rád, keď hráči dávajú do výkonov emócie a rovnako je to aj v prípade fanúšikov, ktorí do povzbudzovania vkladajú emócie. Detvianski diváci mi prirástli k srdcu, pretože sú správne emočne naladení a vedia vytvoriť fantastickú atmosféru aj v menšom počte. Čokoľvek budú robiť, je to ich vec. Zaplatia si vstupné, a preto si môžu kričať, čo chcú. Bez ohľadu na to, či sa mi to bude páčiť, alebo nie."

Patríte medzi najtvrdších hráčov ligy. Aj v Trenčíne budete pripravený v prípade potreby ukázať súperovi päste?

"Budem robiť to, čo budú odo mňa tréneri vyžadovať."

Nachádzate sa v najlepších hokejových rokoch. Máte ešte v pláne časom sa posunúť do iného klubu našej súťaže?

"Nerád hovorím o budúcnosti a už vôbec nie v čase, keď som teraz zaznamenal prestup. Chcem byť lídrom a platným hráčom Dukly. Každopádne mojim cieľom je hrať tak, aby som bol žiadaný. Zároveň som otvorený iným možnostiam."

Prečítajte si aj

VIDEO Nováčik prvej ligy splnil jednu z podmienok pre účinkovanie v súťaži a podpísal staronového útočníka

Viackrát ste sa pokúšali získať kontrakt vo Zvolene, ale nevyšlo to. Aký bol dôvod?

"Doma som sa snažil o zmluvu naposledy pred desiatimi rokmi, keď som ako mladý chalan prišiel z Ameriky po troch ročníkoch späť na Slovensko. Zvolen mi dal šancu prísť na skúšku. Počas nej som odohral len jedno striedanie, a to bolo všetko. Za HKm som odohral pár stretnutí, aj keď som bol viazaný s Detvou. Zvolenčanom sa párkrát stalo, že mali veľa zranených hráčov. Vždy, keď sa ma oslovili, aby som prišiel pomôcť, neváhal som. V tíme som mal veľa kamarátov, s ktorými som vyrastal."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články