Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detva potrápila Banskú Bystricu počas jednej série viac ako Košice za tri roky, hovorí Tomáš Klíma

DETVA - Jednou z nových tvárí v kabíne Detvy je útočník Tomáš Klíma, ktorý má za sebou tri sezóny v Košiciach, no tento tím sa ani raz nedostal cez štvrťfinále. Teraz 29-ročný hokejista verí, že pod Poľanou bude mať po skočení sezóny viac dôvodov na radosť a zahrá si väčšiu porciu minút.
Zdroj: 32045
Zdieľajte:

29-ročný center sa už chce posunúť ďalej a na kapitolu posledných troch rokov nemyslieť: "Z klubového pohľadu to bolo sklamanie. Vypadlo sa tretíkrát po sebe vo štvrťfinále, na čo tam nie sú vôbec zvyknutí. Preto by som to hodnotil ako sklamanie aj z osobného pohľadu. Myslím si, že to mohlo byť o dosť lepšie, no už je to za mnou, čiže sa sústredím na sezónu v Detve," hovorí Klíma v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Detva hlási výrazné posilnenie defenzívy, prichádza zahraničný obranca ostrieľaný Tipsport ligou

Ponuka zo stredného Slovenska ho oslovila: "Detva sa mi ozvala ako prvá krátko po skončení sezóny. Nechal som si to prejsť hlavou a nakoniec sme sa dohodli. Dostal som dobrú ponuku, takže som tu. Mal by som mať viac priestoru na ľade ako v Košiciach. Určite sa budem snažiť oplatiť dôveru trénerovi a pomôcť tímu k čo najlepším výsledkom," verí rodák z Ilavy, ktorý hral na Slovensku aj za Senicu, Trenčín, Zvolen a Martin.

Detva vykorčuľovala na ľad trochu skoro, už 3. júla: "Je to celkom netradičné, ale ja si myslím, že v tejto dobe už všetci chodia aspoň párkrát na ľad aj v rámci letnej prípravy. Je to len dobre, pretože kým sa rozhýbeme a zvykneme si na novú výstroj, tak iné tímy ešte len pôjdu na ľad," tvrdí Tomáš Klíma v interview pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Detva bola na ľade už 3. júla, tím je o niečo slabší: Odišla kvalita, prišli mladíci

V prospech jeho príchodu do Detvy zahral faktor aj tréner Josef Turek: "Poznám ho z pôsobenia vo Zvolene spred štyroch rokov. Aj on mi volal, akú by tu mal so mnou predstavu. To teda tiež zavážilo," pokračuje. Rovnako tak sa teší na spoluhráčov: "S takým Jánom Sýkorom sa poznáme z Košíc. Zatiaľ nás tu je iba hŕstka, ale partia sa javí dobre. Ešte je to v takej zábavnej forme, ale keď už budú ďalší chalani postupne prichádzať, tak tu bude konkurencia, každý chce hrať," uvedomuje si Klíma.

Nenechal si ujsť ani minulosezónny štvrťfinálový úspech svojho nového zamestnávateľa: "Sledoval som to, bolo to emotívne. Ľudia aj hráči to prežívali, čo sa mi veľmi páčilo. V sérii s Banskou Bystricou nebola Detva oveľa horším tímom. Majstra potrápila viac ako Košice za posledné tri sezóny," dodal Tomáš Klíma pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články