Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detva bola na ľade už 3. júla, tím je o niečo slabší: Odišla kvalita, prišli mladíci

DETVA - Hokejisti HC 07 Detva vykorčuľovali na ľad už 3. júla, najrýchlejšie z mužstiev Tipsport ligy. Viac prezrádza hlavný tréner mužstva Josef Turek.
Zdroj: 31208
Zdieľajte:

Prečo ste na ľade už takto skoro?

"Nebola spoločná letná príprava. Každý mal buď vlastného kondičného trénera, alebo trénoval po svojom. Využili sme, že už je ľad a preto sme začali ešte o týždeň skôr, ako pred rokom."

Koľko hráčov máte momentálne k dispozícii?

"Na prvom tréningu v stredu nás bolo desať. Postupne sa budeme zbierať, pretože niektorí prídu v piatok alebo sobotu z dovoleniek. V pondelok 8. júla nás preto bude ešte viac. Predpokladám, že buď koncom ďalšieho týždňa, alebo 17. júla budeme v kompletnom zložení a plnej sile."

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 11 nových ofenzívnych hviezd Tipsport ligy

Niekoľko hráčov už prišlo. Dajú sa ešte nejakí očakávať?

"Odišlo nám dosť hráčov, hlavne obrane. Už s nami nie sú Betker, Kuklev a kapitán Sládok, čo je veľká strata. Skončila mu zmluva a chcel zmenu. Náhrady máme, sú to skôr mladší hráči. V jednaní je ešte Janis Andersons. Prišiel Marek Pač. Uvidíme, ako sa bude javiť Marcel Hlaváček. To je obrovský obranca, no ešte nemá toľko skúseností. Výkonnostne by sa mal posunúť Andrej Golian. Z útočníkov odišiel predovšetkým Radovan Puliš, čo je veľká strata, keďže mal 50 bodov. Taktiež je preč Martin Ďaloga. Uvidíme, aká bude situácia ohľadom Jozefa Tibenského a Maroša Surového. Posunúť by sa mali hráči, ktorí minulý rok dostali prvú riadnu šancu v Tipsport lige. My sme v uplynulej sezóne urobili maximum. Mnohí hrali na hranici svojich možností. Nikto si nemôže myslieť, že to pôjde samé. Bude to pre nás nesmierne ťažká sezóna. Každopádne, tí čo odišli sú veľkými stratami. Tí čo prišli tak sa skladajú zo skupiny výborných posíl a potom mladších neskúsených hráčov. Až po sezóne môžeme zhodnotiť, či tí hráči, ktorí odišli, boli nahradení, alebo nie."

V minulej sezóne zaujali ešte Roman Petrík, Martin Chovan či Michal Murček. Ako je to s nimi?

"Plno hráčov malo z pohľadu produktivity životnú sezónu. Dostali veľkú šancu. Mali by tu hrať a postupne sa pripojiť. Chovan bol dokonca v národnom tíme. Bol by som rád, keby tu hral aj on."

Riešili ste už pozíciu nového kapitána?

"V hlave to mám, ale vždy si to zvolí kabína. Keď bude kompletný káder, tak sa bude hlasovať."

Prečítajte si aj

Obrovský problém v Žiline: Ponuku na odkúpenie klubu nepodal žiadny záujemca!

Dá sa zopakovať úspech z minulej sezóny?

"Bude to veľmi ťažké. Sme trochu oslabení. Nie je to až taká sila, ako bola minulý rok. Rozhodujúca je vždy partia a taktiež musíme byť veľmi dobre pripravení po fyzickej stránke. Musíme vydržať korčuľovať so silnými súpermi."

Aký máte postoj k situácii Slovana Bratislava?

"Ja som tam trénoval dve sezóny juniorov. Zažil som tam výborné podmienky, nikto mi nikdy nič nedĺžil. Mám tam čistý stôl. Aktuálnu situáciu sledujem skôr z diaľky. V televízii som videl nejaké vyjadrenia, ale neviem úplne presne, ako to tam je. Každopádne, bol by som rád, keby sa Slovan vrátil do slovenskej ligy. Bol by to ťahák. V Detve by to bolo skvelé. Proti Slovanu sa každý chce vytiahnuť o niečo viac."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články