Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Po neúspechu v zámorí sa veľký švajčiarsky talent vracia domov: Dočká sa konečne najstaršieho turnaja?

DAVOS - 19-ročný švajčiarsky krídelník Nando Eggenberger sa po roku v zámorí vracia domov. Na zatiaľ ročný kontrakt si ho upísal materský HC Davos.
Zdroj: 23656
Zdieľajte:

Rodák z mestečka Chur v uplynulom ročník hrával za Oshawu Generals v juniorskej OHL-ke, kde získal slušných 55 kanadských bodov, lenže ani na tretíkrát nebol draftovaný do NHL. Hráč s ročníkom narodenia 1999 mal pritom patriť medzi hokejistov, ktorí sa medzi sedem kôl spracú a to už v roku 2017.

Prečítajte si aj

Detva bola na ľade už 3. júla, tím je o niečo slabší: Odišla kvalita, prišli mladíci

Eggenberger totiž reprezentoval Švajčiarsko na MSJ už v roku 2017, kedy mal čerstvo sedemnásť rokov. V sedemnástich už nosil kapitánske céčko v národnom tíme do 20 rokov, aj keď ešte len v prípravných zápasoch, no po dovŕšení dospelosti ho mal hneď aj na MSJ, kde štartoval trikrát a dva razy sa mu ušla kapitánska ozdoba dresu. V dvoch prípadoch sa zúčastnil aj na MS do 18 rokov.

Mladík navyše pôsobil v prvom tíme HC Davos už od sezóny 2015/16, debutoval ako šestnásťročný. Stále miesto si vydobyl v ročníku 2017/18. Zaujímavé je, že ešte nikdy si nezahral na Spengler Cupe, aj keď mal na to tri príležitosti. Raz sa nezmestil do nominácie na tento turnaj a dvakrát na prelome starého a nového roku reprezentoval na MSJ. Na štvrtýkrát sa to už hádam podarí.

Počas juniorského turnaja Štyroch krajín v roku 2017 sa s Nandom Eggenbergerom exkluzívne rozprával aj náš portál hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Eggenberger bude novou švajčiarskou hviezdou, ako 17-ročný má céčko v reprezentácii U20: Je to pre mňa veľká česť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články