Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO SZĽH dostane štedrú finančnú injekciu

BRATISLAVA - Podpora športov zo strany štátu je dlhodobo známa ako mizerná, resp. žiadna. Teraz sa však situácia zmenila. Vláda slovenskej republiky v stredu odklepla štedrú finančnú injekciu trom subjektom - SZĽH, SFZ a Slovenskej kanoistike.
Zdroj: 29182
Zdieľajte:

O financiách, ktoré pritečú do kasy Slovenského zväzu ľadového hokeja informoval podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši. "SZĽH v rámci tohto projektu nainštaluje 20 malých odkrytých mobilných ľadových plôch v obciach so strediskovými základnými školami. Tieto plochy budú inštalované v areáloch škôl a vytvoria absolútnu základňu hokeja, ale aj krasokorčuľovania, rýchlokorčuľovania, hokejbalu a ďalších športov. Zároveň budú prostriedkom na odstraňovanie pohybovej negramotnosti detí a mládeže," píše sa v materiály Vlády Slovenskej republiky.

Prečítajte si aj

VIDEO Eurá už prichádzajú, Švarný verí Slovanu

SZĽH zarobil na domácich májových majstrovstvách sveta 7,5 milióna eur. Od štátu dostane ďalších 10,2 mil. Najväčšia čiastka (9,3 mil.) z tejto sumy pôjde na rozvoj infraštruktúry. Zvyšok bude venovaný na odstraňovanie pohybovej negramotnosti detí s vybavením hokejovej mládeže pomôckami, ktoré sú potrebné k zdokonaľovaniu športovej zručnosti.

SFZ dostane sumu 2 milióny eur a Slovenská kanoistika 5 miliónov eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články