Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vay bude chytať vo veľmi mladom tíme: Konkurenciou ex-jednotka Sparty, lídrami zámorskí hráči

VÄSTERVIK - Najlepší brankár Tipsport ligy v sezóne 2018/19 Ádám Vay zamieril pred niekoľkými týždňami prekvapivo do druhej švédskej lige, chytať bude za Västerviks IK.
Zdroj: 30328
Zdieľajte:

Keď Vay prišiel do DVTK Jegesmedvék Miškolc, tak mužstvo herne aj výsledkovo pookrialo a začalo si raziť cestu do predkola play-off, kde nakoniec v maďarskom derby vypadlo s MAC Budapešť, avšak Vay si spravil silné meno. Tento gólman mal v základnej časti 94,9-percentnú úspešnosť zákrokov. Priemerne inkasoval len 1,84 gólu na zápas.

Prečítajte si aj

Aktuálny menoslov legionárov na súpiskách slovenských klubov Tipsport ligy

Vay bude o miesto jednotky bojovať s 24-ročným švédskym brankárom Samuelom Wardom. Ten bol posledné tri sezóny jednotkou nórskeho tímu Sparta Sarpsborg. Niekoľkokrát nastúpil aj v SHL-ke za Luleu, bol súčasťou národného tímu MS do 18 rokov a MSJ.

Västerviks bude mať v sezóne 2019/20 celkovo zaujímavý tím, no nesmierne mladý. Ako väčšina mužstiev v Allsvenskan. Aktuálne je na súpiske dvadsať hráčov a priemerný vek činí niečo nad 22 rokov. Lídrom defenzívy je Kim Johansson, len 21-ročný zadák. Ten odohral v SHL doposiaľ pätnásť zápasov, to je najviac z tímu.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako ovplyvnil draft 2019 šance už skôr draftovaných Slovákov na NHL?

Nedávno pribudol 24-ročný kanadský zadák Adam Plant so skúsenosťami z NCAA, ECHL aj AHL, ktorú hral posledné dve sezóny. Rovnako tak aj v ofenzívne nájdeme zámorské mená. Trojicu Američanov tvoria Jake Randoplh, posila z ECHL, Darren Nowick, druhý najproduktívnejší muž Västerviksu z minulého ročníka a Peter Krieger, ktorý strávil posledných päť roko v NCAA.

Ročník 2019/20 má byť prelomový pre 21-ročného švajčiarskeho útočníka Kena Jägera. Ten sa nepresadil do zostavy Rögle v SHL, a tak sa rozhodol ísť do nižšej súťaže. Najskúsenejší útočník je 27-ročný Victor Öhman, tretí najproduktívnejší muž VIK v uplynulej sezóne.

Prečítajte si aj

VIDEO Nová výška platového stropu pre sezónu 2019/20 poriadne prekvapila
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články