Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko po úžasnom výkone postúpilo do finále MS, Kanada absolútne nezvládla záver zápasu

KOŠICE - Slovensko vyhralo semifinálový zápas MS v hokejbale proti Kanade a v sobotu si zahrá o zlato proti lepšiemu z dvojice Česko - Fínsko.
Zdroj: 31981
Zdieľajte:

Kanada bola pohybovo o niečo aktívnejšia a v prvej tretine išla do vedenia počas prvej presilovky v zápase. Už po jedenástich sekundách ju v šiestej minúte využil Shawn Hannon, ktorý dostal veľa miesta v ľavom kruhu. Náš súper mal stále o niečo málo viac z hry, avšak záver prvej časti patril nám.

Napriek tomu, že sme sa dožadovali ďalšieho vylúčenia, keďže dvaja Kanaďania držali na zemi jedného nášho hráča, tak sa hralo ďalej. Patrik Svitana vypálil zo stredného pásma a trafil nádherne do rohu brány.

Prečítajte si aj

VIDEO Hughes, Kakko a tí ďalší: Predstavujeme najzaujímavejších hráčov draftu do NHL 2019

Druhú tretinu otvorila presilovka Kanaďanov. Tú sme ustáli v 19. minúte dokonca išli do vedenia. Súper sa poriadne hneval, pretože prišla hraničná situácia. Boris Oravec bežal do súboja o loptičku k zadnému mantinelu. Tá mu ušla a trochu pristrčil súpera, ktorý poriadne tvrdo a nebezpečne narazil na mantinel. Churchwell vletel do bariér a ostal ležať, takže Oravec prihral pred bránu, kde loptičku usmernil do siete za bezmocného brankára Butlera náš útočník Libor Teplický.

Záver tretiny poznamenali naše vylúčenia. Keď na trestnej lavici sedeli postupne po sebe Tomka a Martinusík, tak z toho boli veľké šance zámorského tímu. Naši však na ľade nechali srdce a hlavne posledná ubránená presilovka bola zo slovenskej strany úžasná.

Prečítajte si aj

Kompletný prehľad draftových volieb 2019

Fantastický úsek prišiel aj na začiatku tretej tretiny. Dostali sme presilovku 5 na 3 a okrem nej sme využili aj následnú 5 na 4. Najskôr Patrik Svitana prihral do pravého kruhu a Jaroslav Martinusík vystrelil z prvej tak, že štrnásť sekúnd pred koncom presilovky 5 na 3 sa rýchly Butler nestihol premiestniť. Následne po nahodení do bránkoviska nastal zmätok a nakoniec si Butler loptičku v snahe presunúť sa zrazil hokejkou do vlastnej brány. Autorom gólu bol Matúš Lipták.

Dokonca prišiel aj piaty gól v sieti Butlera. Patrik Svitana dostal prihrávku medzi kruhy, kde už mohol strieľať, no ešte prihral do ľavého kruhu, odkiaľ Matúš Lipták trafil neomylne k žrdi. Tri a pol minúty pred koncom dokonca Oravec našiel na modrej Teplického. Ten bol v samostatnom nájazde faulovaný, takže sme získali trestné strieľanie. Boris Oravec naznačil backhand, potom si to hodil na forhend a Butler ostal bez šance.

Tri minúty a štrnásť sekúnd pred koncom už bola cítiť obrovská frustrácia Kanady. Scott Holben predviedol najzákernejší zákrok celých MS, keď zbytočne poslal tvrdý úder päsťou do nášho hráča, ktorým bol Lukáš Olejník. Mladík už ležal na zemi po tom, ako dostal tvrdý hit a spadol. Práve vtedy mu Kanaďan jednu vrazil. Práve Holben a aj Burkley dostali trest do konca zápasu. Hráči nášho súpera sa nechali vylučovať aj ďalej, tvrdo, zbytočne a zákerne dohrávali súboje. Tieto ich excesy sa dajú nazvať ako veľká hanba tamojšieho hokejbalu.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen by mal posilniť skúsený obranca Slovana

Aj napriek tomu sa ale tešíme z postupu do štvrtého finále počas posledných štyroch MS a máme šancu získať celkovo piateho zlatu, čím by sme sa v historickom rebríčku vyrovnali práve Kanade. Súpera spoznáme dnes večer, finále je na programe v sobotu o 19:00.

Kanada - Slovensko 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)

Góly: 6. Hannon (Maiolino) – 15. Svitana (Lipták, Doskočil), 19. Teplický (Oravec), 33. Martinusík (Svitana, Rampáček), 33. Lipták, 37. Lipták (Svitana, Oravec)

Prečítajte si aj

Mladý slovenský reprezentant sa vracia zo zámoria do Európy, posilnil Pardubice
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články