Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ponuka DVTK sa nedala odmietnuť, hovorí Vandane. Naspäť do Zvolena sa teší, chce tam vyhrať

MIŠKOLC - Kanadský obranca Davis Vandane po roku v HKM Zvolen mieri do DVTK Jegesmedvék Miškolc, kde chce byť úspešný. V jeho prvej sezóne v Tipsport lige sa stal druhým najproduktívnejším obrancom ligy so ziskom celkovo 41 kanadských bodov (10+31). Viac samotný hráč povedal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 31989
Zdieľajte:

Aká bola pre teba sezóna 2018/19 vo Zvolene?

"Veľmi som si ju užíval. Naučil som sa veľa aj mimo hokeja. Hlavne o Európe a Slovensku. Fanúšikovia a realizačný tím boli úžasní. Nemôžem povedať nič zlé."

Bolo vypadnutie v semifinále veľkým sklamaním?

"Vždy, keď vypadnete, tak je to sklamanie. My sme mali veľmi silný tím a hrali sme dobre. Proti nám však stála Nitra, ktorá bola veľmi dobrá. Dokázala streliť viac gólov, preto postúpila. Bola to však veľmi kvalitná a vyrovnaná séria. Nanešťastie, s trpkým koncom pre nás."

Prečítajte si aj

Petrovický chce do dvadsiatky preniesť prvky od Ramsayho: Chlapci musia veriť, že systém funguje

Prečo si sa rozhodol posilniť DVTK?

"Oslovili ma po skončení sezóny. Povedali mi, že sa im naozaj páči moja hra a chcú, aby sme sa porozprávali o možnej spolupráci. Zobral som si čas a potom sme sa bavili. Mesiac pred podpisom som hovoril s trénerom aj generálnym manažérom. Naozaj sa mi páčili podmienky a ciele tímu. Bolo ťažké odmietnuť takúto ponuku."

Čo očakávaš v novej sezóne?

"Očakávam veľký boj o titul v Tipsport lige. Tlačiť sa tam bude veľa konkurencieschopných tímov. Osobne chcem pokračovať tam, kde som sezónu 2018/19 ukončil a pomáhať tímu vyhrávať."

Mal si nejaké iné ponuky?

"Bolo ich dosť veľa. Zvážil som svoje možnosti a rozhodol som sa využiť príležitosť, ktorú mi ponúkol Miškolc. Pre mňa a moju budúcnosť bola tá najlepšia."

Poznáš niekoho z nových spoluhráčov?

"Niekoľko chlapcov, ale iba skrz toho, že sme hrali proti sebe. Naozaj osobne poznám iba Ryana Harrisona, s ktorým som pôsobil ešte na v USports na University of Calgary. Bolo to niekoľko rokov dozadu, takže som rád, že si znova zahráme spolu."

Prečítajte si aj

So Štrbákom sa rozprával po fínsky, Kňažko je najmladší v klube aj v dvadsiatke: Na ľade sa to nerieši

Bude pre teba špeciálne hrať proti HKM Zvolen?

"Určite áno. Zvolen som takmer rok volal svojím domovom. Verím, že keď tam budeme hrať, tak ich dokážeme poraziť, aby sme na seba boli hrdí a aj preto, aby som si mohol povedať, že som vyhral proti bývalým spoluhráčom."

Aké máš plány na leto?

"Niekoľkokrát pôjdem kempovať a rybárčiť. Budú to také tripy počas leta. Taktiež sa pokúsim navštíviť čo najviac kamarátov, ktorých som dlho nevidel."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články