Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Polc priznal šok z videorozhodcu, proti Britom dvíha varovný prst

KOŠICE - Slovenská hokejbalová reprezentácia uspela aj vo svojom druhom zápase na MS v košickej Steel aréne. Víťazstvo sa rodilo veľmi ťažko. Rozhodnutie prišlo v predĺžení po strele Patrika Svitanu.
Zdroj: 31977
Zdieľajte:

Slováci po výhre nad Fínskom chceli nejaké body aj zo stretnutia proti USA. Dlhé minúty na nich nesiahali, keďže museli stiahnuť vedenie súpera o dva góly. "Určite máme za sebou dva náročné zápasy. V dnešnom hokejbale už všetci vedia behať a navyše káder Američanov tvorí asi deväťdesiat percent hokejistov. Súboj proti ním bol ešte rýchlejší ako proti Fínom, a takisto sa prezentovali skvelými strelami. Musíme ísť naďalej pomalými krokmi a s pokorou. Necháme to na osud, ako to nakoniec celé dopadne," vyslovil sa pred slovenskou šatňou brankár Patrik Polc.

Prečítajte si aj

Slováci predviedli na MS fantastickú otočku proti USA, vyhrali aj druhý zápas

Sobotňajšie meranie síl priniesol kuriózny moment. Z piatich gólov sa až v troch prípadoch dostala k slovu konzultácia rozhodcu s videorozhodcom. Krupinský rodák a brankár rumunského Brašova priznal, že ho táto skutočnosť šokovala a nikdy predtým sa s niečim takým nestretol. "Bol som šokovaný už v piatok, keď český brankár posunul bránu a rozhodca sa stratil z dohľadu. Vôbec sme netušili, že aj v hokejbale existuje viderozhodca, keďže sme sa na túto tému nebavili. Napokon si však myslím, že mať videozáznam na majstrovstvách sveta v hokejbale je pozitívna vec," pokračoval v súvislosti s overovaním si až troch gólových momentov v zápase Polc.

Prečítajte si aj

VIDEO Ktorí tréneri povedú mužstvá Tipsport ligy v novej sezóne 2019/20?

Zverencom trénera Gregoríka nefungoval jediný dôležitý aspekt, tak ako v piatkovom vystúpení s Fínskom - koncovka. Naši reprezentanti dlhšiu dobu nevedeli nájsť úspešný recept na strelenie úvodného gólu. Stalo sa tak až v 30.minúte, tesne pred druhou sirénou. Z neprehľadnej situácie dostal loptičku do bránky Vozár. A zápas poslal do predĺženia Teplický. V nadstavenom čase dokonal famózny obrat Patrik Svitana. "Veľmi sme Ameriku tlačili. Zlom nastal preto, lebo sme neprestali hrať a stále sme búšili súpera. Zomkli sme sa ako celok a pracovali spoločne až do konca."

Prečítajte si aj

VIDEO Počas kariéry zažil päť otrasov mozgu, teraz ide pomáhať mladým športovcom

Oddych je pre našich hokejbalových reprezentantov neznámy pojem. V priebehu troch dní odohrajú tretí zápas. Tentoraz si hokejky skrížia s Veľkou Britániou. "Nebude to nič ľahké. Musíme si dať pozor. Určite nepôjdeme do toho bezhlavo. Nie vždy sa nám môže podariť otočiť vývoj," dodala na záver rozhovoru so zdvihnutým prstom pred ďalším súbojom na šampionáte brankárska jednotka Patrik Polc.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články