Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Veľký prehľad: Individuálne úspechy zámorských hráčov na Slovensku

BRATISLAVA - V posledných rokoch sa zámorskí hráči hrnú do našej Tipsport ligy vo veľkom počte. My sme sa rozhodli prejsť si zoznam ich individuálnych úspechov.
Zdroj: 31519
Zdieľajte:

Najužitočnejší hráč play-off

Cena, ktorá sa udeľuje od sezóny 2013/14 spoznala zatiaľ šiestich víťazov, dvaja z nich boli Kanaďania. V ročníku 2015/16 získal Zlatú korčuľu pri historicky prvom majstrovskom titule Nitry David Laliberté, o rok neskôr triumfoval brankár Martinu Mathieu Corbeil. Mimochodom, trikrát vyhral hráč Nitry. Okrem Lalibertého aj Stümpel s Bučekom, tešili sa taktiež Radivojevič a Spilar.

Prečítajte si aj

Dva maďarské kluby majú rovnaký počet zámorských hráčov, ako desiati slovenskí účastníci Tipsport ligy

Najproduktívnejší hráč

Žigmund Pálffy vyhral kanadské bodovanie našej ligy až štyrikrát, jeho miesto na tróne mu asi tak skoro nevezme nikto. V posledných dvoch ročníkoch sa však tešili zámorskí hráči. V sezóne 2017/18 vyhral zvolenský center Tim Coffman (33+34), v poslednom ročníku hviezda Banskej Bystrice Éric Faille a jeho 88 bodov (29+59). Obaja po danej sezóne zmizli do NLB. Z legionárov sa viac ako raz tešil iba Kamil Brabenec.

Najlepší strelec základnej časti

Toto ocenenie takmer vždy vyhrali slovenskí hráči. Len raz to zmenil Tim Coffman práve počas sezóny 2017/18, kedy nasúkal 31 gólov. Vlastimil Plavucha je rekordérom so štyrmi výhrami.

Najlepší asistent základnej časti

Najproduktívnejší muž sezóny 2018/19 Éric Faille získal aj túto cenu, spoluhráčom prihral na góly v 48 rôznych prípadoch. Ročník 2016/17 zas ovládol jeho krajan, obranca Mathew Maione. Mal o jednu asistenciu menej.

Prečítajte si aj

VIDEO Ktorí tréneri povedú mužstvá Tipsport ligy v novej sezóne 2019/20?

Najproduktívnejší obranca

Posledné štyri sezóny sa z tejto ceny tešili len zámorskí zadáci. Postupne triumfovali Jamie Milam (30 bodov), Mathew Maione (57), ktorý vytvoril aj historický rekord najvyššej slovenskej súťaže, Nick Ross (39) a Ben Marshall (46).

Najlepší priemer inkasovaných gólov na zápas

V sezóne 2016/17 sa pri majstrovskom titule "baranov" z tohto ocenenia radoval Američan Jason Bacashihua a jeho počin 2,05 gólu na zápas. V histórii slovenskej ligy bol jediným brankárom draftovaným do NHL, ktorému sa podarilo byť najlepším v tomto ohľade.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články