Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pred MS 2019 v hokejbale: Získať štvrté zlato v rade a nepodľahnúť tlaku prostredia

KOŠICE - Ani nie mesiac po skončení MS v ľadovom hokeji 2019 bude opäť Steel aréna dejiskom ďalšieho šampionátu. Tentoraz v hokejbale mužov a žien. Slováci doň vstúpia ako obhajcovia titulu. Členovia reprezentácie informovali o cieľoch SR na štvrtkovej tlačovej konferencii.
Zdroj: 31962
Zdieľajte:

Majstrovstvá sveta v hokejbale sa budú konať na Slovensku po štvrtýkrát. V roku 1996 hostila Bratislava toto podujatie, o tri roky neskôr sa reprezentačný výber predstavil vo Zvolene, v roku 2011 to bolo opäť hlavné mesto a teraz prišli na rad Košice. Muži sa pokúsia získať trináste prvenstvo a ženy siedme. "Verím, že obhajoba majstrovského titulu našim hráčom vyjde. Zároveň by to mohlo byť dostatočnou motiváciou pre mladých, aby športovali. Teším sa, že v krátkom čase hostíme ďalšie majstrovstvá. Košice sú v hľadáčiku športového sveta. V spolupráci s Dopravným podnikom zabezpečujeme dopravu hráčom, trénerom či organizačnému výboru. Na podujatie sme pripravení," ubezpečuje športovú verejnosť prvý muž mesta Košice.

Prečítajte si aj

Rodina sa stretne v Znojme, teší sa Češík. Chcel skúsiť novú ligu

K slovu sa dostal aj člen organizačného výboru Július Száraz, ktorý v krátkosti oznámil, v akom stave sú práce v súvislosti s organizovaním šampionátu. "Dávame dokopy posledné drobnosti. Potrebujeme dokončiť osvetlenie, pretože už prebiehajú tréningy jednotlivých mužstiev. Do konca štvrtka by mali priletieť všetky tímy. Viacmenej sme pripravení na sto percent," povedal Száraz.

Prečítajte si aj

VIDEO Mikuš posilnil Nové Zámky

Metropola východu ukázala počas MS v ľadovom hokeji, že hokej miluje. Niečo podobné sa očakáva aj teraz. Pred dvomi rokmi prišlo na semifinále Čechov a Slovákov viac ako sedem a pol tisíc divákov. "Predali sme zhruba 500 permanentiek na celý šampionát, ale hlavný nápor očakávame pri predaji denných vstupeniek. Verím, že diváci na tribúnach budú pribúdať a že vytvoria fantastickú atmosféru. Košice sme nevybrali náhodou, na východe Slovenska je veľká hokejbalová komunita, takže dúfam, že rozhodnutie usporiadať MS v tomto kraji sa nám pozitívne vráti," doplnil Száraz, ktorý okrem pozície člena organizačného výboru zastáva aj post generálneho sekretára Slovenskej hokejbalovej únie.

Prečítajte si aj

VIDEO Michalovce rozšírili brankársky post

Slovenská reprezentácia má na konte zlatý hetrik a pred zrakmi vlastných priaznivcov chce zabojovať o štvrtý triumf. Ak by sa jej to podarilo, napodobní Kanadu, ktorá vlastní tituly z rokov 2001, 2003, 2005 a 2007. "Dúfame, že šampionát bude úspešný po všetkých stránkach. Dúfam, že sa nedostaneme zbytočne do nejakého tlaku. Budem rád, ak turnaj potvrdí, že sme mali s kolegom Mojmírom Hojerom pri tvorbe nominácie správnu ruku," uviedol na margo turnaja hlavný tréner mužského výberu Marián Gregorík, ktorý následne ešte pridal: "Pokúsime sa získať štvrté prvenstvo v rade. Samozrejme, nebude to ľahké, ale urobíme všetko pre to. Pripravovali sme sa na to už od októbra, kedy sme absolvovali asi šesť sústredení. Káder je po zdravotnej stránke v poriadku a všetci sa tešíme. Avšak ostaneme nohami na zemi a budeme radi za každú medailu," dodal kouč Gregorík.

Prečítajte si aj

VIDEO Detva angažovala tvrdého obrancu z Dubnice

Slovensko nebude mať ľahkú skupinu. Jeho súperom budú Česi, Fíni, USA a Veľká Británia. Úvodné vystúpenie na neho čaká v piatok večer, kedy si zmeria sily s hráčmi z krajiny Tisícich jazier. "Mali sme dlhú a náročnú prípravu," povedal 38-ročný skúsený obranca Slovmatic Bratislava Jozef Minárik. Následne sa detailnejšie vyjadril ku každému súperovi našich v základnej skupine. "Česko je náš odveký rival. S ním sa stretávame pomerne často. Striedame výhry s prehrami," pokračoval kapitán národného tímu s tým, že na turnaji troch krajín v Plzni, kde sme vyhrali, mužstvo si nastavilo zrkadlo. "Fínsko predstavuje neznámu. Nedisponujú vlastnou ligou. Hráči sú roztrúsení po svete a spolu hrajú len v reprezentácii. Fínov však poznáme z ľadového hokeja.

Vieme, že nám nič nedarujú. Budú behaví, technicky zdatní a určite ich silnou zbraňou budú presilovky. Výsledky Británie veľmi nepoznám, akurát som si všimol ten zo stredy. Snáď potvrdíme niečo podobné a zdoláme ich. USA bude čiernym koňom turnaja. S niektorými hráčmi sa poznám, pretože som s nimi hrával. Sú neskutočne silní na loptičke a vyznačujú sa svojim typickým zámorským štýlom. Očakávame z ich strany agresivitu a musíme si dať pozor na to, aby sme vždy hrali v plnom počte," zakončil debatu kapitán SR Minárik.

Súpiska Slovenska na MS 2019 v hokejbale Košice (14. - 22. júna 2019)

Brankári: 2 Peter Buliš, 50 Patrik Polc, 94 Matej Bolibruch.

Obrancovia: 4 Peter Doskočil, 7 Pavol Blahút, 17 Jozef Minárik (C), 19 Tomáš Vidlár, 28 Lukáš Horváth, 36 Michal Salajka, 40 Ivan Gajdoš, 70 Michal Fodrek, 72 Roman Bujdák.

Útočníci: 8 Milan Vozár, 9 Lukáš Olejník, 15 Marcel Cíbik, 16 František Poliaček, 20 Miroslav Božík, 24 Milan Rampáček, 26 Lukáš Piják, 27 Matúš Lipták, 46 Jaroslav Martinusík, 71 Patrik Svitana, 77 Boris Oravec, 81 Lukáš Tomka, 87 Peter Bilik, 88 Jakub Rufati, 89 Libor Teplický.

Realizačný tím:

Tréneri: Mojmír Hojer - Marián Gregorík

Manažéri: Ľuboš Jankovič - Jaroslav Mihál - Peter Szabó

Masér: Ľubomír Baka

Program SVK na MS 2019 v hokejbale:

14.6. 18:30 - Fínsko - SR

15.6. 18:00 - SR - USA

16.6. 17:00 - Veľká Británia - SR

18.6. 17:00 - SR - Česko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: tlačová správa/hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články