Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stantien bude káder Slovana skladať sám, dostal veľké právomoci

BRATISLAVA - Nový tréner Slovana Roman Stantien bude skladať tím na sezónu 2019/20 prakticky sám.
Zdroj: 31324
Zdieľajte:

Ako ale bude mužstvo vyzerať je poriadne nejasné. Klub ešte ani nemá istotu, či bude hrať Tipsport ligu, alebo inú súťaž: "Je to ešte priskoro, aj keď zopár rozhovorov a stretnutí s chlapcami som už absolvoval. Musím povedať, že nikto ma nevysmial. Všetci, ktorých som doteraz kontaktoval, majú záujem hrať za Slovan. Sú medzi nimi aj takí, ktorí by sa do Bratislavy po istom čase radi vrátili. V minulosti tu pôsobili, alebo dokonca v klube vyrastali, ale prechod do KHL pred siedmimi rokmi znamenal pre niektorých z nich vynútený odchod zo svojho mesta," povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Prečítajte si aj

VIDEO Rybár bude pôsobiť v Pardubiciach

"Verím, že v mužstve môžeme mať aj viacerých hráčov z posledného kádra KHL, tam však bude v prvom rade záležať na tom, aby boli k ich spokojnosti doriešené pohľadávky z predchádzajúcich sezón. Pokiaľ ide o národnostnú skladbu, predpokladám, že mužstvo bude v novej sezóne prevažne zložené zo slovenských hokejistov, vrátane odchovancov," pokračuje Stantien.

V podstate dostal pri budovaní kádra voľnú ruku: "Dostal som v danej situácii pomerne veľké právomoci vybudovať si mužstvo prakticky sám. Priznávam, že je to pre mňa veľká a atraktívna výzva. Ku klubu by sa od 1. júla mal pripojiť aj nový generálny manažér, avšak som si istý, že už v priebehu tohto mesiaca budeme skladbu mužstva spolu s ním a vedením vzájomne konzultovať," dodal Roman Stantien.

Prečítajte si aj

VIDEO Michalovce získali dve zámorské posily, prišiel aj bývalý hráč Popradu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články