Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Po najlepšej sezóne kariéry sa vracia domov, Róth chváli nastolenú cestu klubu

BANSKÁ BYSTRICA - Veľký návrat pod Urpín hlási Mário Róth. Mladý rýchly a nesmierne nepríjemný krídelník sa vracia do materského tímu, s ktorým vyhral jeden majstrovský titul. V minulej sezóny výrazne pomohol Michalovciam k postupu do Tipsport ligy.
Zdroj: 25801
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol pre HC ´05 iClinic Banská Bystrica?

"Banská Bystrica je mesto, ktoré za posledné tri roky získalo tri tituly a je to klub s výbornými podmienkami pre každého hráča. Je to moje domáce mesto, kde som v podstate hokejovo vyrastal a som rád, že som sa sem mohol vrátiť."

Čo očakávaš od novej sezóny?

"Na novú sezónu sa veľmi teším. Viem, že to bude náročné aj tým, že sa bude hrať Liga majstrov a bude to rozdiel oproti 1. lige, kde som minulý rok hrával, ale spravím všetko pre to, aby som sa ukázal čo najlepšie a darilo sa mne aj tímu."

Prečítajte si aj

Chceme vrátiť divákov na tribúny a Košice na výslnie, hovorí Martin Belluš

Mal si aj iné ponuky?

"Mal som viac ponúk, ale po zvážení som sa rozhodol pre Banskú Bystricu, pretože mi ponúkla podmienky, ktoré sa zhodovali najviac s mojou predstavou."

Klub sa rozhodol ísť cestou mladších hráčov a odchovancov. Je to správna cesta?

"Myslím si, že určite áno. Bystrica má veľa mladých šikovných domácich hráčov a určite bude pre každého len dobre vyskúšať si najvyššiu súťaž a verím, že sa ich čo najviac aj uchytí. Či už tento rok, alebo aj do budúcnosti."

Dá sa povedať, že ti pôsobenie v Banskej Bystrici chýbalo?

"Svojim spôsobom určite áno, v Bystrici som predsa doma. Aj napriek tomu si myslím, že zmena klubu mi prospela a pôsobenie v Michalovciach hodnotím pozitívne."

V minulej sezóne si si zahral za Banskú Bystricu šesť zápasov. Bola to taká generálka na túto sezónu?

"Ťažko povedať, či to bola generálka, ale vtedy mal klub dosť zranených hráčov. V tom období som sa na to pozeral len s tým, že tam idem ako výpomoc na dva týždne a o budúcnosti a vrátení sa do Banskej Bystrice som ani neuvažoval."

Prečítajte si aj

Ak Slovan vstúpi do Tipsport ligy, bude to samovražda

Ako na teba vplýva tréner Dan Ceman?

"Je to naozaj tréner s veľkými skúsenosťami. Od prvého momentu na mňa pôsobil ako veľký profesionál a tréner len s tými najvyššími ambíciami. Či už na tréningoch alebo v zápase, stále mal nad všetkým taký nadhľad a vždy vedel ako správne reagovať a čo v danej chvíli povedať."

Ako by si celkovo zhodnotil sezónu v Michalovciach?

"Bola to pre mňa zatiaľ naozaj najúspešnejšia sezóna. Som veľmi rád, že sa tak darilo mne aj tímu a dosiahli sme tie najvyššie ciele, aké sme mohli. Určite ďakujem vedeniu Michaloviec za šancu, ktorú mi dali a hlavne trénerovi Chudému, ktorý ma tam zavolal a dal mi obrovský priestor hokejovo sa posunúť."

Aké boli oslavy postupu s Michalovcami?

"Oslavy boli výborné! Začali hneď po zápase v Žiline, kde prišlo obrovské množstvo našich fanúšikov, ktorí boli dokonalí počas celej sezóny a prišli aj tento úspech prežívať s nami. Sú to momenty, pre ktoré každý športovec ten šport robí a určite to boli pocity, na ktoré nikdy nezabudnem. Vždy sa k nim veľmi rad vrátim a zaspomínam si."

Bude pre teba špeciálne hrať proti Michalovciam?

"Určite áno. Ostalo tam veľa chalanov, s ktorými som tam odohral celu sezónu a s ktorými mám dodnes super vzťahy. Bude to niečo špeciálne, zahrať si proti nim, keďže ešte nedávno sme tvorili jeden tím. Veľmi sa na to teším."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články