Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Čo je nové pod Tríbečom? Slovo si zobral tréner mužstva

TOPOĽČANY - Klub dostáva mnoho otázok od fanúšikov, ako to bude vyzerať v tíme prvoligistu.
Zdroj: 29991
Zdieľajte:

Na aktuálne témy odpovedal tréner Ľubomír Hurtaj. Topoľčany sa naposledy dostali do semifinále, kde ťahali za kratší koniec proti Michalovciam. „Čo sa týka zostavy - viac-menej sme dohodnutí s viacerými hráčmi. Hneď po sezóne sme si povedali, že spolupráca bude pokračovať. Teraz doťahujeme zmluvy so sponzormi, aby sme vedeli, čo si môžeme dovoliť a na čo budeme reálne mať. Súbežne rokujeme s hráčmi a začíname podpisovať zmluvy," začal svoje rozprávanie pre klubovú stránku tréner "Žochárov."

Prečítajte si aj

VIDEO Prešovský hokej zanikol!

Mužstvo malo v posledných sezónach v bráne veľkú istotu v podobe brankára Juraja Hala, ktorý v minulosti prišiel do styku aj s najvyššou súťažou. V polovici mája ale dostal skúšobný kontrakt z Popradu, ktorý akceptoval. Žlto-červení tak musia hľadať adekvátnu náhradu. "Prioritou je získať dobrého brankára, vzhľadom k tomu, že Juraj Halo odišiel do Popradu. Rokujeme momentálne s dvomi brankármi. Keď bude kontrakt podpísaný, zverejníme túto informáciu," odpovedal v súvislosti s brankárskym postom.

Prečítajte si aj

VIDEO Do kádra slovenského šampióna sa vracia bývalý útočník Slovana!

Oveľa lepšia situácia je však v obranných radoch i útoku. Aj keď niektoré hviezdy tímu ešte nepredĺžili spoluprácu. Podľa slov trénera a generálneho manažéra má to byť vraj otázkou pár dní. "Sme radi, že na posilnenie obrany sme získali Petra Hubu, ktorý sa ako odchovanec HC Topoľčany vrátil späť. Je kvalitným extraligovým hráčom. Poznáme sa osobne, odohrali sme niekoľko sezón v Slovane a Nových Zámkoch. Som presvedčený, že jeho príchodom vzrastie kvalita našej obrany a bude veľkým prínosom aj do kabíny a vzorom pre ostatných hráčov. S Bystričanom, Ďurčom, Hrudíkom a Hřebíčkom som sa dohodol, že budú tvoriť obranu aj v nasledujúcej sezóne. Uvidíme, ako bude na tom zdravotne M. Hruška. Taktiež čakáme, ako sa rozhodne Jožo Kováčik, ktorý má od nás zmluvu na stole. Zatiaľ definitívne nepovedal, či bude v Topoľčanoch pokračovať ako hráč, alebo tréner a či tu vôbec zostane. Veríme, že sa to v blízkej dobe dozvieme. Čo sa týka útoku, sme v rokovaní s Mišom Klukom. Podpis zmluvy s ním je na programe v najbližších dňoch. Rokovanie prebieha aj s Martinom Kalináčom. Nateraz mám prísľub, že by tu mal pokračovať. Definitívne sa o tom rozhodne v najbližších dňoch," pokračoval v rozhovore pre stránku HC Hurtaj.

Prečítajte si aj

VIDEO Francúzsky gólostroj novou tvárou Popradu!

Každoročnou témou pred novou sezónou St.Nicolaus ligy je zoznam účastníkov. V tejto chvíli je ťažko povedať, aké kluby doň vstúpia, keďže sa vynára niekoľko otáznikov. "Je ťažké mužstvo budovať aj z toho dôvodu, že stále nevieme, kto bude súčasťou 1.HL, aké mužstvá tam budú. Zatiaľ nevieme ani to, kto bude partnerom ligy a aký bude jeho finančný príspevok. Takže, všetko závisí aj od týchto aspektov. Pretože, ak bude liga kvalitná – budú v nej silné mužstvá, môžeme očakávať väčšiu návštevnosť. A tým je šanca získať na vstupnom viac financií. Taktiež je otázne či bude pokračovať Dubnica a Humenné. Jediné čo vieme je, že Martin a Bratislava idú na postup," tvrdí bývalý hráč Slovana Bratislava, ktorý doplnil aj to, že nateraz mlčí aj kompetentný orgán. "Málo informácií je zatiaľ aj zo SZĽH. Vieme, že Slovan ide do extraligy a stále nevieme či ho niekto doplní. Uvidíme, či Žilina zostane v extralige alebo pôjde do prvej ligy. Veľmi radi, by sme mali už v týchto záležitostiach jasno ale sme momentálne v štádiu, kedy musíme čakať na množstvo informácií," dodal na záver dialógu Ľubomír Hurtaj.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hctopolcany.sk

Diskusia

Podobné články