Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Prešovský hokej zanikol!

PREŠOV - Z hokejovej mapy zmizol ďalší hokejový klub. Tentoraz čierny scenár postihol metropolu Šariša.
Zdroj: 29960
Zdieľajte:

Východné Slovensko prišlo o ďalší hokejový klub. Už vlani to nevyzeralo s prešovským hokejom najlepšie. Manažment tímu na poslednú chvíľu doslova "polepil" mužstvo, útočisko našiel až vo Zvolene, keďže jeho štadión sa prerába, v základnej časti skončil predposledný a dielo skazy dokonal vypadnutím v baráži proti Leviciam. Na facebooku sa objavilo stanovisko, že Prešovčania nebudú účinkovať v žiadnej lige. Hokejovysvet.sk vám ho prináša v plnom znení bez redakčných úprav:

Hokejový klub HC Prešov 07 s.r.o. nepodal prihlášku na sezónu 2019/20. Urobiť tak mohol do 31. mája. S najväčšou pravdepodobnosťou to znamená koniec seniorského hokeja v Prešove.

Znamená to aj koniec športu, ktorý Prešovčania skutočne milovali. A to aj napriek ťažkým časom, ktoré si hokej v našom meste prežil, Prešovčania naň nikdy nezanevreli.

Prečítajte si aj

VIDEO Do kádra slovenského šampióna sa vracia bývalý útočník Slovana!

Za posledné roky dokázali vytvoriť na našom staručkom štadióne fantastickú atmosféru. Dovolím si tvrdiť, že jednu z najlepších na Slovensku. Tribúny skandovali, spievali, skákali, bavili sa. Ľudia sa spojili, aby podporili hráčov na ľade aj mimo neho. Prešovskí hokejisti vďaka ním vyhrávali v hlasovaniach jednu striebornú prilbu za druhou.

Prečítajte si aj

VIDEO Dvojica mladých hráčov pokračuje vo Zvolene

Hokej sa stal viac než len športom, hokej bol kultúrou. Hokejový klub priniesol na štadión aj hudobné vystúpenia Mafia Corner či Martina Husovského. Organizoval autogramiády, akcie v meste, rozlúčku so sezónou, dovedna najlepší Zápas hviezd v 1. hokejová liga.

Prečítajte si aj

VIDEO Vicemajster z Nitry zverejnil dvadsať hráčov na nový ročník

A v neposlednom rade bol hokej aj o emóciach. O neopakovateľných víťazstvách. O parádnych góloch. O veľkej radosti. Dvakrát sme mali na dosah finále a baráž o vytúžený postup do Tipsport ligy. Všetci sme verili, že oň čoskoro zabojujeme znova.

Prečítajte si aj

HK Levice v príprave na novú sezónu: Ktorí hráči sú v kádri prvoligového nováčika?

Prešovský hokej ale padol na úplne dno a pompézny návrat na vynovený štadión sa konať nebude.

Srdce nejedného Prešovčana zaplače. Ostáva nám len veriť, že sa hokej v našom meste čím skôr opäť postaví na nohy. V neposlednom rade musíme poďakovať ľuďom, vďaka ktorým sme ešte nedávno prežili na štadióne množstvo nezabudnuteľných momentov a tiež vám, fanúšikom, ktorí ste vždy stáli za nami.

ĎAKUJEME!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články