Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hughes má rušný program, chce byť jednotkou draftu: Nepracoval som tak tvrdo, aby som ňou nebol

BUFFALO - Na seniorskom svetovom šampionáte síce nebol hviezdou, ale aj tak by mal byť jednotkou draftu 2019. Jack Hughes má za sebou rušné obdobie.
Zdroj: 31738
Zdieľajte:

"Vždy som sníval o tom, aby som bol prvý. To platí aj o drafte. Netrénoval som tak tvrdo, aby som bol druhý alebo tretí. To nie je nikoho snom," povedal mladý center, ktorý mal v posledných mesiacoch nabitý program, pre nhl.com: "Po draftovej lotérii som letel do Toronta a štyridsať minút na to nasledoval presun do Európy," hovorí.

Prečítajte si aj

VIDEO Boston vyhral tretí zápas, využil všetky presilovky, ktoré dostal

"Tam som strávil dva mesiace a zahral som si do sýtosti," narážal na MS do 18 rokov vo Švédsku, kde získal bronz a stal sa najproduktívnejším mužom turnaja so ziskom 20 bodov (9+11), ako aj "slovenské" seniorské MS. Na nich však nezažiaril ako Kaapo Kakko, jeho sok v boji o pozíciu jednotky na drafte. Po boku hviezd ako Patrick Kane, Jack Eichel alebo Dylan Larkin logicky nedostal až tak veľa priestoru. Nedal ani gól, trikrát asistoval.

Teraz sa v Buffale zúčastňuje NHL Scouting Combine, ktoré budú poslednou veľkou fyzickou záťažou pred draftom: "Od kamarátov som počul, že je to veľmi náročné. Ten týždeň je veľmi rušný. Teraz som sa o tom presvedčil aj sám. Je zvláštne, keď musíte jednu vec opakovať desaťkrát," pokračuje Jack Hughes.

Už cez MS sa začalo hovoriť o tom, či sa jednotkou nestane Kakko, avšak táto téma ostáva stále otvorená. New Jersey Devils, ktoré má prvú voľbu, nenaznačilo nič. Nikomu: "S ľuďmi z organizácie Devils som mal pohovor. Taktiež sme sa pri ňom na niečom zasmiali, ale nepovedali mi, ako by sa mohli rozhodnúť," tvrdí rodák z floridského Orlanda.

Sám si uvedomuje, že s Kaapom Kakkom pôjdu na pódium ako prví dvaja: "Je to pekný mikrosúboj. Viem, že nás stále porovnávajú a že Kakko mal skvelú sezónu. Podľa všetkého si nás rozdelia Devils a Rangers. Sám som zvedavý," prezrádza. Klub z Manhattanu má právo druhej voľby.

Prečítajte si aj

VIDEO Jurčo v zámorí polámal takmer všetky rekordy, chýba už len jeden

Každopádne, Jack Hughes už teraz o sebe tvrdí, že má na najlepšiu ligu sveta: "Som sebavedomý. Mal som skvelú sezónu. Myslím si, že som pripravený na NHL. Po skúsenostiach z MS o to viac." Po skončení testov a pred draftom si chce oddýchnuť: "Zahrám si golf a určite si chcem pozrieť finále o Stanley Cup," dodal Jack Hughes.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články