Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokej v Žiline prejde do súkromných rúk: Klub kúpi rodina Erika Černáka!

ŽILINA - Veľké novinky sa udiali pod Dubňom. V stredu popoludní klub informoval, že novým generálnym manažérom sa stal bývalý tréner SR 20 Ernest Bokroš. A to ani zďaleka nie je najpodstatnejšia informácia.
Zdroj: 31886
Zdieľajte:

Žilina po osemnástich rokoch vypadla z najvyššej súťaže, keď neuspela v baráži proti Michalovciam. Už v uplynulej sezóne zazneli šumy, žeby sa klub mal dostať pod súkromný subjekt. Zdá sa, že ten čas nadišiel.

Prečítajte si aj

VIDEO MAC Budapešť prišiel o americkú oporu, zamierila do maďarskej ligy

O žilinský hokej má záujem otec slovenského reprezentanta Erika Černáka. "V období primátorovania bývalého prvého muža mesta Igora Chomu sme nevedeli nájsť východisko a odpredať mestský klub. Po komunálnych voľbách a nástupe Petra Fiabáneho nastal pozitívny postup. Pripravený je priamy predaj sto percent akcií klubu pre otca nášho hokejového reprezentanta Erika Černáka. Predaj ešte musí schváliť mestské zastupiteľstvo. Doťahuje sa oceňovanie majetku klubu, musia sa doriešiť ešte staré pohľadávky vrátane dlhov voči hráčom," povedal pre štvrtkové vydanie Denníka Šport predseda predstavenstva Peter Durmis.

Prečítajte si aj

Fanúšikovia Slovana sa dočkali: Oldřich Štefl skončil!

Mužstvo už opustilo niekoľko hráčov. Konečný počet ale nie je známy. Podľa slov Durmisa by nemalo dôjsť k zmene na trénerskom poste, ktorý zastával Stanislav Škorvánek. "Zmluva trénerovi stále trvá, na tomto poste by sa nič nemalo meniť. Verím, že v žilinskom hokeji nastane oživenie, súkromný investor má lepší vzťah k účelnosti a transparentnosti vynaložených financií," nechal sa počuť na záver Peter Durmis.

Prečítajte si aj

VIDEO Návrat Slovana teší, ale budú trvať na splnení podmienok

Klub v stredu 29. mája prostredníctvom svojej sociálnej siete informoval, že novým generálnym manažérom sa stal bývalý tréner SR 20 Ernest Bokroš. Túto pozíciu si vyskúša prvýkrát v kariére. V minulosti trénoval tímy Slovana, Zvolena, v Česku si urobil výborné meno v Zlíne a viedol aj Vítkovice či České Budějovice.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články