Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Návrat Slovana teší, ale budú trvať na splnení podmienok

KOŠICE - Často spomínanou témou tohto týždňa je rozhodnutie HC Slovan Bratislava prihlásiť sa opäť do slovenskej Tipsport ligy.
Július Lang prezident HC Košice.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Klub z hlavného mesta sedem rokov hrával KHL, ale každý rok sa riešili finančné ťažkosti. Už sa zdalo, že tento rok mu pomôže neznámy investor, ktorý sa zaviazal, že všetky dlhy uhradí. Nestane sa tak. Noví ľudia si to rozmysleli a vedenie sa rozhodlo cúvnuť a zvolilo cestu návratu do Tipsport ligy. „Je to pozitívna informácia a som presvedčený o tom, že Slovan patrí do našej ligy. Na druhej strane bude pre nich veľkou výzvou splniť všetky licenčné podmienky. Ak sa to však podarí, tak príchod Slovana rozhodne zatraktívni našu súťaž a zvýši návštevnosť na štadiónoch,“ povedal pre web kosiceonline.sk prezident Košíc Július Lang.

Prečítajte si aj

Z Michaloviec ku galskému kohútovi

Blíži sa aj záver obdobia, dokedy musia všetky kluby súťaže podať prihlášky na nový ročník. To sa končí v piatok 31. mája. Hovoril som s pánom Lintnerom a budeme trvať, aby boli licenčné podmienky splnené. Ak sa tak nestane, tak nebudeme s návratom Slovana súhlasiť, pokračoval prvý muž košického hokeja.

Prečítajte si aj

Žilina má nového generálneho manažéra: Je ním Ernest Bokroš!

Ťažko odhadnúť, či sa Slovanu podarí splniť určené podmienky, pretože čas na to sa neúprosne kráti. Okrem toho je jasné, že bude musieť prerobiť káder. Väčšina hráčov ale je už v tejto chvíli zmluvne viazaná v iných celkoch. „V tomto smere sme vo výhode, pretože náš káder je na 99 percent vyskladaný. Konkurencia je však zdravá a je v poriadku, že sa budú uchádzať o podobných hráčov ako napríklad my, doplnil pre kosiceonline.sk Július Lang.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: kosiceonline.sk

Diskusia

Podobné články