Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na úvod nového ročníka slovenskí mladíci kamzíkov o body nepripravili

Hokejoví priaznivci na Slovensku sa konečne dočkali. Po viac ako štvormesačnej prestávke sa opäť rozbehol nový ročník Tipsport extraligy. Novú sezónu otvorili na štadióne Vladimíra Dzurillu v Ružinove, kde domáci HK Orange 20 hostil HK Poprad.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Orange 20 – HK Poprad 2:4 (0:1, 0:3, 2:0)
Góly: 41. Giľák (Rehák), 56. Rehák - 4. Sýkora (Bartečko), 28. Bartečko (Sýkora, Hvila), 35. Sýkora (Bartečko, Hvila), 39. Paukovček ( Rapáč, Kroták)
Rozhodovali : Bundil – Orolin, Tvrdoň
Návštevnosť : 270 divákov

Pre výber SR 20 sú zápasy v Tipsport Extralige, už tradične prípravou na MS U20, ktoré sa na prelome rokov budú konať v kanadských mestách Toronto a Montreal. Naopak Popradčania, patria k pravidelným účastníkom play off. I keď HK Poprad získal extraligovú licenciu až v poslednom možnom termíne, v aktuálnom ročníku 2014/2015 by pod Tatrami radi vylepšili 5. miesto z predchádzajúcej sezóny, keď prehrali vo štvrťfinále s Piešťanmi 4:1. Do Popradu sa po dvoch rokoch vracia aj dlhodobý slovenský reprezentant Luboš Bartečko, ktorý pod Tatrami pôsobil ešte v tíme HC Lev Poprad.

Oba tímy pred začiatkom novej sezóny, na seba narazili na Tatranskom pohári, kde po vyrovnanom priebehu uspeli kamzíci 3:2 po predĺžení. V dnešnom zápase ale Popradčania nechceli nechať nič na náhodu a od začiatku sa zahryzli do súpera. Skóre sa po prvýkrát menilo na konci 4. minúty, keď prihrávku Bartečka usmernil do siete Tomáš Sýkora – 0:1. Kamzíci si v prvej tretine vytvorili aj niekoľko ďalších dobrých príležitostí na zveľadenie svojho náskoku ale mladíci najmä zásluhou brankára Denisa Godlu, mladíci dlho odolávali.

V druhej dvadsaťminútovke zverenci trénera Ernesta Bokroša doplatili na svoju neskúsenosť a nedisciplinovanosť. V 28. minúte, keď na lavici hanby sedel domáci Sukeľ, hostia svojho súpera zatlačili a nová akvizícia v drese Popradu Luboš Bartečko zvýšil vedenie svojho tímu na rozdiel dvoch gólov. Mladí slovenskí reprezentanti si v prvých dvoch tretinách v útoku veľa príležitostí nevytvorili, naopak ich defenzíva bola v permanencií veľmi často o čom svedčí aj pomer striel po dvoch tretinách – 9:23. Kamzíci definitívne rozhodli o svojom víťazstve v posledných piatich minútach druhej tretiny. V 35. Minúte sa po druhýkrát v zápase presadil Sýkora a 93 sekúnd pred koncom zvýšil Paukovček už na 0:4 !

Tím HK Orange 20 vstupoval do tretej tretine s cieľom znížiť už hrozivý štvorgólový náskok súpera a už po 25 sekundách ich snaha priniesla svoje ovocie, keď po prihrávke Reháka skóroval Matej Giľák. Ešte viac mohli mladí Slováci zdramatizovať stav zápasu o 2 minúty neskôr ale Briestenský v dobrej šanci neprekonal brankára Kostúra. Mladíci predviedli v tretej tretine sympatický výkon a v 56. minúte zásluhou Reháka znížili stav stretnutia už na 2:4. O minútu neskôr mohli dokonca streliť kontaktný gól, ale Skalický výhodu trestného strieľania nevyužil. Poprad už záver stretnutia udržal a pripísal si do tabuľky prvé 3 body.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články