Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Je Karlsson na odchode zo San José? Ponúkajú sa zaujímavé možnosti!

SAN JOSÉ - Pre kalifornský tím San José Sharks sa sezóna znova skončila neúspešne, a tak sú na rade predĺženia zmlúv.
Zdroj: 31847
Zdieľajte:

Nový kontrakt musia riešiť hviezdni útočníci Joe Thornton, Joe Pavelski aj Gustav Nyquist, ale všetky oči sa upierajú hlavne na švédskeho obrancu Erika Karlssona, ktorý prišiel k "žralokom" minulé leto z Ottawy Senators. Generálny manažér Doug Wilson má plné ruky práce.

Prečítajte si aj

VIDEO HK Orange 20 končí, Maďari pokračujú, Slovan nedostane žiadnu výnimku

Ak sa skúsený obranca stane od 1. júla voľným hráčom, tak na trhu bude pravdepodobne najväčšou hviezdou. Medzičasom už aj napísal Tweet, v ktorom poďakoval klubu i fanúšikom. Sharks ho ale určite nebudú chcieť pustiť zadarmo. Naopak, chcú na ňom vyťažiť čo najviac. Tu sa otvára niekoľko zaujímavých variantov.

Tým prvým je výmena rodáka z mesta Landsbro do Tampy Bay Lightning. Celok z Floridy o Karlssona stál už pred rokom, avšak nakoniec to nevyšlo. Veľmi dobrým priateľom 28-ročného obrancu je jeho krajan Victor Hedman, s ktorým by mohli vytvoriť úžasné defenzívne duo. To sa hovorilo aj o spolupráci s Brentom Burnsom, no tá nebola úplne ideálna. Každopádne, od "bleskov" by to chcelo výrazné posuny v platovom strope. Navyše, novú zmluvu potrebuje Brayden Point.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice už nebudú dejiskom MS, nová aréna vyrastie na strednom Slovensku

Ak nevyjde trejd do Tampy, tak zámorskí odborníci pomaly obliekajú Karlssona do dresu New Yorku Rangers. Dôvody sú jednoduché. Výborný vzťah má aj s Henrikom Lundqvistom, švédskou legendou z Mannhatanu. "Jazdci" začínajú svoju prestavbu. V tohtoročnom drafte majú právo druhého výberu v prvom kole, čiže by ich nemal minúť buď Jack Hughes alebo Kappo Kakko, čo sú do budúcnosti špičkoví útočníci. Hráč s líderskými schopnosťami a kvalitou ako Erik Karlsson by preto ideálne sedel do newyorského vzorca.

Kde teda Karlsson skončí, ostáva otázne. Rozhodne sa San José ísť po vzore LA Kings a ponúkne skúsenému obrancovi dlhodobý kontrakt ako to "králi" spravili pre Drewa Doughtyho, alebo sa na ňom pokúsia zarobiť a pošlú ho inde? Možno aj do Vegas. Taktiež "zlatí rytieri" chceli tohto muža pred rokom získať do svojho kádru. Všetko je nateraz otvorené.

ANKETA: Kde bude v novej sezóne hrávať Erik Karlsson?

  • San José Sharks

    18%

  • Tampa Bay Lighting

    36%

  • New York Rangers

    16%

  • Vegas Golden Knights

    12%

  • Iný klub NHL

    18%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články