Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO HK Orange 20 končí, Maďari pokračujú, Slovan nedostane žiadnu výnimku

BRATISLAVA - Riadenie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže preberie na seba Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). V sobotu to potvrdil prezident SZĽH Martin Kohút.
Zdroj: 26842
Zdieľajte:

Tipsport Ligu tak už nebude mať ďalej na starosti spoločnosť Pro-Hokej pod vedením Richarda Lintnera. "Preberáme riadenie slovenskej extraligy. Budeme informovať aj o dohode, ktorú sme urobili s Pro-Hokejom. Ten sa bude v rámci extraligy venovať určitým častiam, kompletné riadenie však preberá zväz. Dohodli sme sa na obmedzení počtu cudzincov a mladých hráčov. Detaily oznámime v krátkom čase," prezradil prezident SZĽH po sobotňajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice už nebudú dejiskom MS, nová aréna vyrastie na strednom Slovensku

Maďarské kluby by podľa Kohúta mali v lige pokračovať. V hre je stále aj účasť bratislavského Slovana, ktorého pokračovanie v nadnárodnej KHL je otázne. "Do konca mesiaca sa všetky kluby musia prihlásiť. Bude nasledovať licenčné konanie, na základe toho sa rozhodneme," povedal Kohút, ktorý odmietol, že by bratislavský klub dostal viac času. "Nedostane žiadnu výnimku, musí sa stihnúť prihlásiť do konca mája. Tento termín platí pre všetky súťaže riadené zväzom," dodal Kohút.

Prečítajte si aj

VIDEO Ďalší šampionát na Slovensku tak skoro nebude, Nemeček: Švajčiari budú mať čo robiť

Šéf SZĽH potvrdil, že končí projekt centralizovanej prípravy SR "20". Opätovne sa však spustí projekt centralizovanej prípravy hokejovej "osemnástky".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články