Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Šok v Steel aréne: Obhajca titulu vypadol!

KOŠICE - Hokejisti Fínska postúpili do semifinále MS. V severskom štvrťfinále v Košiciach zdolali Švédsko 5:4 po predĺžení a postúpili do bratislavského semifinále. Fíni v zápase prehrávali 1:3 aj 3:4, v hre bez brankára však dokázali vyrovnať a v predĺžení rozhodol o ich postupe Sakari Manninen. Pre obhajcov titulu Švédov sa tak šampionát skončil, na vytúžený zlatý hetrik nedosiahnu.
Zdroj: 28661
Zdieľajte:

Štvrťfinále (Košice):

Fínsko - Švédsko 5:4 pp (1:2, 2:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 2. Mikkola (Pesonen, Manninen), 26. Lindbohm (Manninen, Pesonen), 30. Hakanpää (Manninen), 59. Anttila (Ojamäki, Lehtonen), 62. Manninen - 3. Klingberg (Nylander, Wennberg), 17. Hörnqvist (Ekman-Larsson, Larsson), 21. E Petterson (Landeskog, Ekman-Larsson), 40. E. Gustafsson (Landeskog, Wennberg). Rozhodovali: Iverson (Kan.), Gofman – Šišlo (obaja Rus.), Hancock (USA), vylúčení: 2:0 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6304 divákov.

Fínsko: Lankinen - Ohtamaa, Lehtonen, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto - Ojamäki, Tyrväinen, Rajala - Kakko, Manninen, Pesonen - Kuusela, Sallinen, Savinainen - Anttila, Lammikko, Kiviranta

Švédsko: Lundqvist - Ekman-Larsson, Larsson, Ekholm, Klingberg, Gustafsson, M. Pettersson, Hägg - Nylander, Wennberg, Hörnqvist - Landeskog, Lindholm, E. Petterson - Eriksson, Lander, A. Kempe - Rasmussen, Krüger, Bratt

Prečítajte si aj

Detva kvalitne vystužila brankársky post

Fíni síce začali zápas ideálne, keď už v 2. minúte Mikkola strelou od modrej čiary prekvapil Lundqvista, ale ich náskok mal iba 98-sekundové trvanie. Vyrovnanie priniesla presilovková kombinácia Švédov s pohotovým zakončením Klingberga. Zápas mal náboj, hral sa obojstranne rýchly hokej s množstvom zaujímavých situácií. Švédi išli do vedenia 2:1 v 17. minúte, po Hörnqvistovej strele, ktorej pomohol do bránky nešťastný teč fínskeho obrancu.

Prečítajte si aj

Výkon Nikitu Guseva poslal USA domov!

Gól Pettersona z 25. sekundy druhej tretiny na 1:3 paradoxne naštartoval Fínov. Tí si v druhej časti viackrát vytvorili tlak, ktorý vyústil do vyrovnania, o ktoré sa gólmi zaslúžili Lindbohm a Hakanpää. Švédi však získali náskok späť, keď obranca Gustafsson strelou od modrej čiary využil zakrytý výhľad brankára Lankinena.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanada po šťastnom závere putuje do semifinále, opäť úradoval Mark Stone!

V tretej časti sa hralo viac pred Lundqvistom, ktorý v 48. minúte zmaril šancu Kakka a zvládol aj viacero neprehľadných situácií pred svojou bránkou. Náskok Švédov mohol v 54. poistiť Nylander, no v úniku neprekonal Lankinena. Fíni v snahe o vyrovnanie skúsili hru so šiestimi hráčmi, počas ktorej Anttila dotlačil puk do švédskej bránky - 4:4.

Prečítajte si aj

VIDEO Česko rozbilo Nemecko v poslednej tretine, semifinále proti javorovým listom

Fíni napokon psychickú výhodu využili a v predĺžení rozhodol o ich postupe Manninen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články