Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kamzíci zalovili opäť v škandinávskych vodách

POPRAD - Ofenzívna sila kamzíkov od budúcej sezóny porastie. Vedenie klubu pritiahlo do svojich radov robustného nórskeho útočníka Jorgena Karteruda.
Zdroj: 31829
Zdieľajte:

Za príchodom novej útočnej posily je nový tréner František Štolc, ktorý tohto Severana viedol ešte v mládežníckych časoch. "Keďže sa už nemôžeme spoliehať na schopnosti Martina Belluša, museli sme sa poobzerať po vysokom a dobre stavanom útočníkovi. Na svoje fyzické parametre ide o dobrého korčuliara, navyše je využiteľný na oboch krídlach. Keďže sa dokáže presadiť aj v nórskej reprezentácii, mal by byť pre nás prínosom,“ vyslovil sa na margo nového prírastku v kabíne pre oficiálnu stránku klubu Štolc.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako to vyzerá s Tipsport ligou a Slovanom?

Samotný hokejista taktiež prezradil, ako sa zrodil jeho príchod pod Tatry. „O možnom príchode do Popradu som rokoval s Františkom Štolcom. Toho si dobre pamätám z mojich mládežníckych čias a už vtedy som ho považoval za kvalitného trénera. Tento angažmán bude pre mňa novou skúsenosťou a niečim úplne iným, čo som doteraz v hokeji prežil. Aj vďaka staronovému trénerovi však viem, že pôjde o vynikajúcu možnosť posunúť moju kariéru vpred v jednom z top mužstiev na Slovensku. Veľa toho o vašej lige neviem, no získal som pozitívne referencie o nej či klube od chalana, čo tu už pôsobil. Veľmi dobre ale viem, že na Slovensku a v Poprade ľudia hokej milujú, preto sa už neviem dočkať nasledujúcej sezóny v novom drese. Som správne vzrušený z toho, že budem členom toho všetkého,“ povedal pre web hkpoprad. Jorgen Karterud.

Prečítajte si aj

Kovala teší kvalitná skupina, Barani si idú odľahčiť plecia

Rodák z Valerengenu odohral za rodný klub štyri ligové sezóny v najvyššej nórskej súťaži. Do Popradu prichádza zo švédskej Karlskrony.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk

Diskusia

Podobné články