Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kovala teší kvalitná skupina, Barani si idú odľahčiť plecia

BRATISLAVA - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica sa v základnej G-skupine Ligy majstrov 2019/2020 stretnú so švédskym Färjestadom, nemeckým klubom a vlaňajším finalistom EHC Red Bull Mníchov a švajčiarskym HC Ambri-Piotta. Rozhodol o tom stredajší žreb na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.
Zdroj: 31531
Zdieľajte:

"So zložením skupiny sme veľmi spokojní. Čakajú nás vynikajúce mužstvá, tešíme sa na kvalitnú medzinárodnú konfrontáciu," uviedol športový manažér banskobystrického klubu Július Koval a k súperom v skupine dodal: "Človek si tu veľmi nenavyberá. Chceli sme českého súpera, ale nemohli sme to ovplyvniť. Budeme sa musieť pripraviť na týchto súperov. Ich kvalita je skutočne obrovská. Myslím si však, že každý náš fanúšik musí byť so žrebom spokojný. Skupina ja určite ťažká. Mníchov je milionársky veľkoklub, účastníka švédskej SHL Färjestad tiež netreba veľmi predstavovať, Ambri-Piotta pochádza síce z dedinky, ale takisto je podporovaná veľmi silnou skupinou."

Prečítajte si aj

Banská Bystrica spoznala trojicu súperov v základnej skupine Ligy majstrov

Na stredajšom žrebe bola v akcii aj bývalá slovenská biatlonistka a trojnásobná olympijská šampiónka Anastasia Kuzminová či niekdajší fínsky reprezentant a strieborný medailista zo ZOH 2006 v Turíne Ville Nieminen. Kuzminová ťahala tímy z 3. koša, "baranom" vyžrebovala HC Ambri-Piotta.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako to vyzerá s Tipsport ligou a Slovanom?

Vedenie "baranov" sa pôvodne nechcelo do nového ročníka LM prihlásiť, keďže doterajšia účasť v nej bol pre klub finančne stratová. Banskobystričania však napokon, aj po sérii rokovaní so zástupcami Ligy majstrov, SZĽH a Tipsport Ligy, svoj úmysel prehodnotili. "Na Slovensku nie je ľahké robiť šport. Ak sme z niečoho v mínuse, tak musíme veľmi dobre zvážiť, či do toho ísť. Počítame každé euro, nemôžeme sa rozhadzovať, nie sme milionársky klub. Našťastie sme dospeli k záveru, pri ktorom boli všetky strany spokojné. Detaily rokovaní by som nerád špecifikoval, nejde o žiadnu finančnú injekciu zo zväzu, skôr je to postavené na tom, aby sme nešli do nejakého mínusu," prezradil Koval.

Prečítajte si aj

Na Slovensku kvalifikácia ZOH, na MS 2020 s Britmi i Bielorusmi

Náklady na účinkovanie mužstva v LM by sa mali pohybovať v rovnakých sumách ako v minulej sezóne. Rozpis zápasov určí vedenie súťaže, ktorá však prihliada aj na požiadavky jednotlivých klubov. Banskobystričania sa budú snažiť, aby pri jednom výjazde spojili zápasy na ľadoch dvoch súperov, napríklad v Mníchove a Ambri-Piotta. "Minimálne do Švédska letieť musíme a do Švajčiarska asi tiež. Bude záležať, v ktorých dátumoch narazíme na ktorých súperov, na základe toho sa bude dať cestovanie uľahčiť." "Baranov" naďalej povedie Dan Ceman, ktorý má podpísanú dvojročnú zmluvu, vedenie klubu pomaly skladá aj káder na novú sezónu. "Chceli by sme trochu zľahčiť klubový rozpočet, stabilizovať klub a odľahčiť si plecia, pretože uplynulé sezóny boli pre nás veľmi náročné," dodal Koval.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články