Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica spoznala trojicu súperov v základnej skupine Ligy majstrov

BRATISLAVA - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica sa v základnej G-skupine Ligy majstrov 2019/2020 stretnú so švédskym Färjestadom, nemeckým klubom a vlaňajším finalistom Red Bull Mníchov a švajčiarskym HC Ambri-Piotta. Rozhodol o tom stredajší žreb na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.
Zdroj: 28203
Zdieľajte:

Trojnásobný slovenský majster sa pred žrebom - rovnako ako v uplynulých dvoch rokoch - ocitol vo štvrtom koši. Bolo tak jasné, že sa nemôže v jednej skupine stretnú s bieloruským Junosťom Minsk, nórskym Friskom Asker, francúzskym Grenoble, dánskym Rungsted Seier Capital, waleským Cardiffom Devils, poľským GKS Tychy či víťazom Kontinentálneho pohára Belfastom Giants. V prvom koši boli hneď tri švédske a jeden fínsky tím. V jednej skupine sa nemohli stretnúť dva tímy z jednej krajiny. Pri žrebe asistovala aj bývalá slovenská biatlonistka a trojnásobná olympijská šampiónka Anastasia Kuzminová či niekdajší fínsky reprezentant a strieborný medailista zo ZOH 2006 v Turíne Ville Nieminen. Kuzminová z 3. koša vyžrebovala "baranom" HC Ambri-Piotta.

Prečítajte si aj

VIDEO Skúsený Američan s minulosťou v NHL posilnil českého účastníka nadnárodnej súťaže

Banskobystričania už dvakrát účinkovali v LM, ani raz nepostúpili zo základnej skupiny. V minulej sezóne obsadili v skupine v konkurencii českého extraligistu Plzeň, švajčiarskeho Lugana a fínskeho JYP Jyväskylä so ziskom 4 bodov štvrté miesto.

Vedenie "baranov" sa pôvodne nechcelo do nového ročníka LM prihlásiť, keďže doterajšia účasť v nej bol pre klub finančne stratová. Banskobystričania však napokon, aj po sérii rokovaní so zástupcami Ligy majstrov, SZĽH a Tipsport Ligy, svoj úmysel prehodnotili.

V nasledujúcej sezóne sa predstaví v súťaži 32 tímov, pričom Slovensko má k dispozícii jednu miestenku. Titul obhajuje švédska Frölunda, ktorá vlani vo finále zdolala nemecký Red Bull Mmníchov 3:1 a získala už tretiu trofej v LM.

Zloženie košov pred žrebom skupín:

1. kôš: Frölunda, Färjestad, SC Bern, HPK Hämeenlinna, HC Oceláři Třinec, Adler Mannheim, KAC Klagenfurt, Lulea HF

2. kôš: EV Zug, Kärpät Oulu, Bílí Tygři Liberec, Red Bull Mníchov, Graz 99ers, Djurgarden, Lausanne, Tappara Tampere

3. kôš: HC Plzeň, Augsburger Panther, Viedeň Capitals, Skelleftea, EHC Biel-Bienne, Pelicans Lahti, Mountfield Hradec Králové, HC Ambri-Piotta

4. kôš: Junosť Minsk, Frisk Asker, HC '05 iClinic Banská Bystrica, Grenoble, Rungsted Seier Capital, Cardiff Devils, GKS Tychy, Belfast Giants

Prečítajte si aj

VIDEO Český reprezentant sa dohodol na podmienkach so Chicagom

Zloženie skupín:

A-skupina: KAC Klagenfurt, Tappara Tampere, EHC Biel-Bienne, Frisk Asker

B-skupina: HPK Hämeenlinna, EV Zug, HC Plzeň, Rungsted Seier Capital

C-skupina: Bílí Tygři Liberec, Augsburger Panther, Belfast Giants

D-skupina: Lulea HF, HC Oceláři Třinec, Lausanne, Pelicans Lahti, Junosť Minsk

E-skupina: SC Bern, Kärpät Oulu, Skelleftea, Grenoble

F-skupina: Adler Mannheim, Djurgarden, Viedeň Capitals, GKS Tychy

G-skupina: Färjestad, Red Bull Mníchov, HC Ambri-Piotta, HC '05 iClinic Banská Bystrica

H-skupina: Frölunda, Graz 99ers, Mountfield Hradec Králové, Cardiff Devils

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články