Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Rusko bude majstrom sveta, hovoria čísla. Nepotvrdili sa len raz

BRATISLAVA - Rusko v základnej skupine B nestratilo ani jeden bod, čo sa mu podarilo tretíkrát v histórii pri súčasnom formáte MS, ktorý platí od roku 2012.
Zdroj: 31819
Zdieľajte:

"Zborná" vyhrala všetkých sedem zápasov v riadnom hracom čase, v bratislavskej aréne Ondreja Nepelu postupne zahanbila Nórsko, Rakúsko, Česko, Taliansko, Lotyšsko, Švajčiarsko aj Švédsko s celkovým skóre 36:7. Menej gólov neinkasoval žiadny tím, viac ich dali Švédi (41) a Česi (39), Kanada nastrieľala tiež 36 zásahov.

Prečítajte si aj

Craig Ramsay o svojej budúcnosti: Uvidíme, čo si o tom myslia ostatní

Rusko tak nadviazalo na roky 2012 a 2014, kedy tiež v základnej skupine vyhralo všetkých sedem zápasov a získalo 21 bodov. V oboch prípadoch sa následne Rusi stali majstrami sveta. V roku 2012 zdolali vo finále Slovensko 6:2, o dva roky neskôr Fínov pomerom 5:2.

Vyhrať všetkých sedem zápasov v skupine a získať 21 bodov sa podarilo ešte Kanade v roku 2015 a Fínsku o rok neskôr. "Javorový list" sa tiež stal majstrom sveta, vo finále zdolal 6:1 Rusko. Jedin raz sa táto teória nepotvrdila v roku 2016, Fíni prehrali posledný zápas turnaja s Kanadou.

Prečítajte si aj

Dojatý Lašák informoval o Ramsayho konci, Šatan bol zdržanlivý
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články