Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ohlasy Slovákov na tesnú výhru s Dánskom: Nagy s jasným odkazom pre mladých, Godla nechcel zničiť krásny scenár

KOŠICE - Slovenskí hokejisti sa rozlúčili s domácim šampionátom víťazstvom a konečným deviatym miestom. V záverečnom siedmom zápase v košickej A-skupine zdolali Dánsko 2:1 po predĺžení a nájazdoch, keď ten rozhodujúci premenil Ladislav Nagy. Tridsaťdeväťročný útočník tak dal peknú bodku za svojou hráčskou kariérou. Počas duelu niesol na drese kapitánske Céčko, a okrem gólu v nájazdoch a víťazstva si ho osladil aj jednou asistenciou. Slováci si tak na šampionáte pripísali tri víťazstvá v riadnom čase a jedno po nájazdoch, nazbierali 11 bodov, no do vytúženého štvrťfinále sa nedostali. Pre reprezentantov spod Tatier sa zopakovala situácia z vlaňajšieho turnaja práve v Dánsku. Vtedy nazbierali 11 bodov rovnako ako v druhej skupine domáci výber, no ani jeden z tímov nepostúpil. Na predchádzajúcich turnajoch pritom 11 bodov na štvrťfinále stačilo.
Zdroj: 31826
Zdieľajte:

Ladislav Nagy, autor víťazného nájazdu SR: "Ďakujem všetkým za krásnu rozlúčku. Myslím si, že sme hrali každý zápas naplno. Predvádzali sme skvelý hokej. Všetci mladší chalani, ktorí tu boli, makali a zapadli do tímu. Musia však aj ďalej na sebe pracovať."

Denis Godla, brankár SR: "Bol to náročný zápas, takže sme radi, že sme sa rozlúčili víťazstvom, aj kvôli Lacovi. Keď premenil svoj nájazd, snažil som sa neinkasovať, aby ten jeho zostal víťazný."

Prečítajte si aj

VIDEO Po MS 2019: Čo povedal Craig Ramsay na adresu Slovenska?

Dávid Buc, útočník SR: "Škoda, že sme nepostúpili, z toho sme sklamaní. Dáni dnes hrali veľmi dobre, nebol to ľahký zápas, ale som rád, že sme ho zvládli. Nič to však nemení na našom sklamaní, chceli sme ísť ďalej."

Dávid Bondra, útočník SR: "Asi to tak malo byť, že Laco Nagy dal víťazný gól. Tú rozlúčku mu spravili krásne. Pre slovenský hokej spravil veľmi veľa. Zaslúžil si to. Je do dobrý človek a ja mu prajem iba to najlepšie."

Martin Marinčin, obranca SR: "Chceli sme to vyhrať pre Laca a fanúšikov, sme radi, že sa to podarilo. Bol to ťažký zápas, hrali nepríjemne a vzadu to betónovali. Dobre forčekovali, hneď nás napádali a bolo ťažké to rozohrať."

Prečítajte si aj

VIDEO Veselá rozlúčka Slovenska s MS: Rozhodol končiaci kapitán Ladislav Nagy!

Tomáš Tatar, útočník SR: "Laco je skvelý chlap a super spoluhráč, takže tá rozlúčka bola na mieste a som veľmi rád, že sme ju mohli spraviť doma, kde bolo super obecenstvo. Bol som za neho šťastný. Som veľmi pyšný na toto mužstvo, za to čo sme predvádzali celý turnaj. Myslím si, že sme získali naspäť mnoho slovenských fanúšikov a že sme ukázali, že hokej vieme hrať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články